“Radio dva” u saradnji sa Amelom Ćurićem i Vlatkom Stefanovskim predstavio novu pesmu “Dušica”

0
Reklama

Dušica” je novi singl sa albuma “Kad sam bio hodža” zasnovanog na istoimenom romanu Damira Ovčine koji zajedno sa Jasminom Vesnićem čini muzički projekat “Radio dva”.

Ovaj konceptualni album koji je pohvala prijateljstvu, književnosti i muzici se sastoji od deset slika predstavljenih kroz deset povezanih pesama.

Pesmu “Dušica” je otpjevao Amel Ćurić dok je solo gitaru odsvirao legendarni Vlatko Stefanovski. Tekst potpisuje Damir Ovčina, muziku Jasmin Vesnić, a aranžman Adis Sirbubalo.

U srcu te priče jedna je žena. Na 583 strane romana njeno ime neizgovoreno. Ovde otkriveno muzikom. Jedan tren iz leta devedeset pete u pesmi o našem vremenu i svetu. Vremenu u udaljavanju. Svetu u opiranju”, rekao je Ovčina.

Promocija albuma “Kad sam bio hodža” se očekuje početkom sledeće godine, a neki od izvođača koji sviraju i pevaju na projektu su Dražen Žerić Žera, Seid Memić Vajta, Vlatko Stefanovski, Fadil Redzić, Amel Ćurić, Adnan Šaran, Faris Pinjo, Berna Balić, Bakir Hadžiomerović, Dino Šukalo, Đani Pervan, Hamo & Nećko (Konvoj), Adis Sirbubalo, Muamer Đozo i drugi.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here