Prvoaprilski standup: Uvek dobar provod uz Alena Markovića i Srđana Dinčića

0
Prvi april 2023 — Srđan Dinčić - 3
Foto: Čedomir Nedeljković
Reklama

Prvi april, Svetski dan šale, obeležen je standup-om večeri poznatog i možda trenutnog najvećeg nosioca brenda Grada Sremske Mitrovice Srđana Dinčića povodom 12 godina bavljenja komedijom. U priču dugu sat i po vremena posetioce je svojim polusatnim nastupom na najbolji način uveo Somborac Alen Marković. Utisak posetilaca bio je takav da je bio nikad bolji provod u prostorijama „Hrvatskog doma“ u Sremskoj Mitrovici.

Interes posetilaca i ovog puta bio je velik, toliko da su sve karte bile rasprodate i sva mesta bila numerisana danima unapred. Autoru ovog teksta veći problem od dolaska na ovaj klupski humoristički show bio je taj gde da nađe slobodno mesto. I tako, ja nađoh mesto pored šanka i počnem da uživam. U ovo uzbudljivo veče na najbolji način posetioce pred prepunim klupskim prostorom, nekada poznatim kao „Film“, posetioce je uveo Alen Marković, koji je održao polusatni pokušaj standupa, kako je opisao svoj warm up nastup. U isto vreme, Alen je pričao o usklađivanju poslova poštanskog kurira, muzičara i standupera.

Prvi april 2023 — Srđan Dinčić: 4
Foto: Čedomir Nedeljković

Posle pola sata, na scenu je sišao rezident večeri Srđan Dinčić. Dok se o njegovoj karijeri manje-više sve zna, ono što neki ne znaju jeste da je svoje humorističko delovanje započeo kao pisac aforizama za ugledni lokalni dnevni list „Sremske novine“; o ostalom se sve zna — od prvog dana je redovan učesnik late night emisija Ivana Ivanovića „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ i „Četiri i po muškarca“, a da je pokazao da može i više od običnog humorističkog paneliste, videli smo kroz ulogu prezentera čuvenog uličnog kviza „Stolice“, emitovanog između septembra 2017. i marta 2019. na televiziji B92 (ne računajući reprizna prikazivanja u letnjem i zimskom periodu), u tom periodu prekrštenoj u TV O2 (Kiseonik). Trenutno ga možemo gledati na TV „Nova S“, i dalje kao učesnika emisija i člana kreativnog tima Ivana Ivanovića kroz prva dva spomenuta gledana i hvaljena projekta.

Prvi april 2023 — Srđan Dinčić: 5
Foto: Čedomir Nedeljković

U sat i po vremena zanimljivog nastupa, Dinčić je ispričao o svemu što ga je okružilo u prethodnih 12 godina, koliko uživa u slavi. Tako smo slušali njegove dogodovštine o porodici, popularnosti, nastupima koje je imao, svojoj deci i proslavi rođendana, kao i o detaljima koje su se ticale četiri realizovane sezone navedenog uličnog kviza „Stolice“, poput susreta sa zanimljivim učesnicima koje je susretao širom Srbije za dve godine realizacije, kao i nemontiranim i izbačenim materijalima, jer bilo je toliko puno interesantnih učesnika da nisu svi mogli da stanu u jednu polusatnu epizodu.

Sve u svemu, posetioci su uživali u ova dva sata kvalitetnog humorističkog programa, čije su duhovite fore bile propraćene smehom od prvog do poslednjeg minuta. Tako su se u Dinčićevom repertoaru našle priče o porodičnom lancu apoteka koje drži širom grada, o tome kako nije nadaren za basket, kako proslave dečjih rođendana postaju zanimljive dok ne dođeš do četvrtog rođendana, kao i kako je nagovor svog sina i ćerke ušao u roditeljsku grupu na Viberu iz koje je brzo i izbačen. Slušali smo i priče o mačkama, o tome kako u Kruševcu rok muziku doživljavaju kroz repetoar kao što je hit „Divljih jagoda“ Kap po kap, koji je naveo kao primer kroz početne stihove refrena „Kap po kap, kiša sprema se…“. Osvrnuo se i na današnju omladinu, pa je spomenuo i činjenicu da su se mladi nekad borili za japansku trešnju, a danas za ćevape ili bilo kakav vid mesa u „Lidlu“. Pošto je dobio prvi aplauz na bis je ispričao dogodovštine o svom prijatelju i njihovom zajedničkom provodu u kafani, gde mu je omiljena pesma za naručivanje bila numera od neimenovanog umetnika koji je svoj život okončao samoubistvom.

Prvi april 2023. iz gledališnog ugla
Foto: Čedomir Nedeljković

Sledeći veliki događaj u režiji „Art fronta“ je zajednički koncert sastava „Obojeni program“ i „Repetitor“, isto na prostoru „Hrvatskog doma“, o čemu možete čitati više u našem izdvojenom tekstu:

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here