Prvi put nakon 40 godina – ABBA na crvenom tepihu VIDEO

Sva četiri člana kultnog švedskog benda ABBA u četvrtak su se okupila u Londonu prvi put od 1982. godine na premijernoj večeri njihovog virtualnog spektakla "Vojaž".

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Švedske pop superzvezde – Bjorn Ulvaes, Beni Anderson, Agneta Feltskog, Ani-Frid Lingstad, poslednji put su se u prestonici Velike Britanije zajedno pojavili 1982. godine u zabavnoj emisji „The Late Late Breakfast“ voditelja Noela Edmondsa.

Spektakl bi počevši od 27. maja trebalo da se održava sedam puta nedeljno do početka septembra, pri čemu onlajn koncert obeležava nastup Abbatara odnosno holograma članova grupe koji izvode pesme uživo sa desetočlanim bendom.

U izjavama na crvenom tepihu ispred namenski izgrađene ABBA Arene u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u istočnom Londonu, Faltskog je rekla kako je čudesno videti sve te engleske fanove, a Lingstad je izjavila da se najviše raduje izvođenju hita „Mamma Mia“.

Govoreći o tome zašto je toliko uživala u ovom projektu, Lingstad je kao najuzbudljivije izdvojila to što se grupa okupila nakon toliko vremena tokom kojeg nije zajednički radila kao bend. Osim što im je Velika Britanija bliska i u njoj imaju brojne fanove, Ulvaes je rekao da su za projekt odabrali tu zemlju, jer poseduje infrastrukturu za tako velike događaje.

Grupa Aba je planetarni uspeh ostvarila nakon pobede na Evroviziji 1974. godine sa pesmo Vaterlo, a od tada je prodala više od 400 milona albuma. Popularni kvartet se razišao 1982. godine, a prošle 2021. goidne su izdali novi album Vojaž.

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Reklama

Aktuelno

Međunarodni Rockam Dorćol FESTIVAL 7. i 8. oktobra 2022 U DORĆOL PLATZU

Beograd, 29.09.2022 - Prvi Rockam Dorćol održan je 2021. godine kao odgovor na dugu pauzu u susretu bendova sa publikom, izazvanu pandemijskim...
Reklama
musicpocket