PRVI PUT NA LP GRAMOFONSKOJ PLOČI NAJSTARIJI KONCERTNI AUDIO ZAPIS RIBLJE ČORBE !

NAJSTARIJI KONCERTNI AUDIO ZAPIS RIBLJE ČORBE OD PRE 40 GODINA PRVI PUT NA LP GRAMOFONSKOJ PLOČI I KOMPAKT DISKU!

0
Reklama

Naša najpopularnija rok grupa Riblja Čorba s uspehom radi već 43 godine.

Za sve ove godine bend je objavio 20 studijskih i 8 živih albuma, a album “Beograd 1981“ je 9. koncertni album, najstariji živi Čorbin zapis sa koncerta održanog 28. marta 1981. godine u novobeogradskoj Hali sportova, i prvo izdanje iz nove edicije “The Official Bootleg Archive Series“.

Ovo, po mnogo čemu specifično izdanje na vinilu i CD-u, objavila je izdavačka kuća “Fidbox“, a plan je da se u okviru gore pomenute edicije objavljuju po dva raritetna naslova godišnje na LP ploči i kompakt disku, u ograničenom tiražu, samo za najvernije fanove.

Ovaj album sadrži 10 pesama sa prva dva albuma Riblje Čorbe (“Kost u grlu“ i “Pokvarena mašta i prljave strasti“) među kojima su veliki hitovi “Ostaću slobodan“, “Rock ‘n’ Roll za kućni savet“, “Evo ti za taksi“, “Egoista“, “Vidiš da sam gadan kad sam tebe gladan“, “Zvezda potkrovlja i suterena“, ali i mnoge sjajne pesme koje nikada nisu objavljene ni na jednom živom albumu poput “Vrlo, vrlo zadovoljan tip“, “Ja sam još ona ista budala“, “Hej ćale“, “Srećan put pišo moja mala“.

Omot LP ploče i CD-a je odlično opremljen, sadrži originalne fotografije sa tog nastupa, a unutrašnji deo ploče i knjižica diska sadrže veoma zanimljiv tekst vezan za sam koncert u kojem Bora Đorđević objašnjava kakvih je sve peripetija bilo vezano za njegovu organizaciju, od postavljanja ozvučenja, tonske probe, pa do toga da uprava Hale sportova nije htela da dozvoli da se ugase svetla za vreme koncerta!

Ovo izdanje je prvo u Srbiji koje sadrži obi – traku koja se nalazi navučena na levoj delu prednje strane omota.

Album se može naći u prodaji u svim bolje snabdevenim prodavnicama ploča i diskova, a svoj primerak LP-ija ili CD-a možete naručiti i pouzećem u inboksu fejsbuk stranice Fidboxa ili putem internet sajta www.fidbox.rs.

Prvi “Official Vinyl & Lyrics Video“ je urađen za pesmu “Vrlo, vrlo zadovoljan tip“ i možete ga poslušati i videti putem sledećeg linka 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here