Prvi festival Beogradske filharmonije od 2. do 13. februara

Večeri Mendelsona, Stravinskog, Malera i Šuberta

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Ruski muzički bend Pussy Riot objavio je spot za pesmu “Sexist”

U ovoj pesmi gostuje i Hofmanita, ruska repeska koja je 2019. godine osuđena na zatvorsku kaznu jer se sukobila...

ČUVENI BUBNJAR HAUSTORA I DISCIPLINE KIČME PREDSTAVLJA NOVI PROJEKAT I PRVI SINGL

Zagreb, 1. marta 2020. – Glasoviti bubnjar Haustora i Discipline Kičme, Srđan Gulić Gul, obogatiće domaću scenu novim muzičkim...

Domaći film “Kelti” danas (04.03.2021.) premijerno na Berlinskom filmskom festivalu

Intiman i iskren uvid u život jedne porodice Novi domaći film “Kelti” Milice Tomović imaće danas, 4....

Beogradska filharmonija pokreće svoj prvi festival koji će se održati od 2 – 13. februara u okviru koga je planirano čak deset nastupa različitih ansambala u filharmonijskoj Sali, sa početkom od 19 časova.

  Šef-dirigent Gabrijel Felc i Filharmonija ponovo će biti na okupu, a pored orkestra publika će moći da čuje i filharmoničare okupljene u zanimljivim kamernim sastavima. 

 

Ne može korona toliko da ograniči broj ljudi u sali koliko mi možemo da odsviramo koncerata za našu publiku. Zbog nagomilanog programa koji čeka da bude izveden, najavljujemo Prvi, a nadajmo se i poslednji festival Beogradske filharmonije koji nastaje u ovakvim okolnostima. Svi želimo da se  vratimo u redovnu koncertnu sezonu bez ikakvih ograničenja i da nam na festivale dolazi publika iz celog sveta, a do tada ćemo da prkosimo situaciji, kao i do sada, vrlo odgovorno“, rekao je Ivan Tasovac, direktor Filharmonije.


Gabrijel Felc priprema sa orkestrom dva programa koja će biti izvedena u šest termina.
  Najpre će to biti Veče Mendelsona (4 – 6. februara), a dela Stravinskog, Malera i Šuberta zatvaraju festival (11 – 13. februara).
  Od kamernih sastava publika će imati priliku da čuje neobični duet harfe i oboe u delima francuskih impresionista (2. februar), zatim kombinaciju duvača i gudača u kompozicijama Betovena i Šostakoviča (3. februar), klavirski trio sa violinom i violončelom Bramsa i Mendelsona (9. februar), i gudački kvartet uz muziku Betovena i Mocarta (10. februar).  

FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Učesnici ILMC panela „Budućnost festivala“ optimistični oko festivalskog leta 2021

Optimizam i pozitivne vibracije preovladavale su panelom “Budućnost festivala: Srž prioriteta” održanog u okviru 33. izdanja ILMC-a, jedne od najvećih globalnih...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket