Prva turneja “Music Pocket Gigs” počinje 10. juna u Požarevcu: bendovi “Short Reports” i “Dushmans”

Cilj je promovisanje alternativne rok muzike u Srbiji i šire

0
Reklama

Zajedničkim koncertom bendova “Short Reports” iz Novog Sadai “Dushmans” iz Petrovca na Mlavi, 10. juna u poznatom klubu “KB” iz Požarevca krenuće premijerno turneja pod nazivom “Music Pocket Gigs”, u organizaciji upravo našeg magazina Muzički Džep ili – Music Pocket.

Cilj naše koncertne turneje jeste promovisanje alternativne rok muzike u Srbiji i šire, a ono što ovaj projekat čini specifičnim jeste što će na tom putu posetiti više od deset (10) gradova u Srbiji, a u svakom od tih mesta će svirati lokalni bend kao podrška grupama iz drugih gradova, navodi Music Pocket tim.


Tako turneja počinje u jednom od najdugovečnijih klubova u Srbiji – KB iz Požarevca,koji u kontinuitetu radi već punih 28 godina.

Na muzičkom meniju su, kako je i navedeno, dva benda.


Sastav  Short Reports” je rock duo u kojem dva instrumenta (bubanj i gitara) kroz minimalistički pristup ritmu i ekspresivan pristup melodijama i tekstu, prave zvučnu sliku i emociju koju njih dvoje nose u sebi. Trenutno širom regiona promovišu svoj prvi album „Cats VS Dogs“.


Iako su pobednici tradicionalne požarevačke Majske gitarijade 2021. godine, na kojoj su nastupili i ove godine, na sceni KB će im biti prva klupska svirka u Požarevcu.

https://www.facebook.com/events/878005632995121

Taj duo čine – dama Nikolette Fehérna bubnjevima, kao i džentlmen Nemanja Velimirović – vokal i izvanredan gitarista, znamo ga kao stalnog člana alternativnog hard rok benda “E-Play” iz Beograda.

Svoj prvi album koncertno su promovisali u beogradskom klubu Antishop Elektropionir, a onda su postali izuzetno traženi, tako da su svirali po Vojvodini – Novi Sad, Ruma, Vršac, opet na Majskoj Gitarijadi u Požarevcu, a uspeh su ostvarili i u BiH, dva koncerta su održali u Sarajevu.

Osim Požarevca, “Short Reports” tokom juna će svirati i u Zrenjaninu (09.06.), Apatinu (11.06.), Užicu (16.06.), a novi datumi samo stižu, nema kraja.


Alternativni rok sastav “Dushmans” su povratnici na scenu. Bend je nastao čak pre 31 godine kao odgovor na narastajući primitivizam i nacionalizam u državi koja se raspadala, sa idejom da se očuvaju vrednosti na kojima su odrastale čitave generacije.

Aktuelizacijom starih problema i otvaranjem takodje starih rana, otvorilo se lagano i novo poglavlje u postojanju grupe, tako da bend ponovo radi.

 Na koncertima pored starih pesama bend izvodi i veoma nove numere, sve u duhu nekog novijeg vremena, ali sa prepoznatljivim potpisom.

Turneja Music Pocket Gigs je za svoju drugu stanicu izabrala – Omladinski centar CK13, gde će 24. juna nastaviti da širi pozitivne vibracije.

O ovom i narednim koncertima ćemo vas blagovremeno obavestiti.

Vaš Music Pocket.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here