Promocija trećeg studijskog albuma Novosadskog big benda posvećen pijanisti i kompozitoru

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Novosadski Big bend izdaje novi studijski album – Tattoo, koji je, kako navode članovi benda, u potpunosti posvećen njihovom nedavno preminulom pijanisti i kompozitoru Aleksandru Banjcu.

Ovo je treći studijski album sastava profesionalnih i renomiranih džez i pop muzičara Novog Sada, koji je nastao sa željom da ispuni prazninu nastalu gašenjem Plesnog orkestra RTV Novi Sad, te da nastavi tradiciju orkestarskog muziciranja Novog Sada na polju džez, pop i filmske muzike.

Naš prijatelj pre svega i pijanista, Aleksandar Banjac, radio je sa mnom muziku za većinu pesama, a po njegovom tekstu snimljena je pesma ‘Anđele moj’. Na albumu se nalazi 10 pesama, kao što su naslovna “Tatto”, “Nema više vremena”, “Carantina Groove”, “Ritam tvoj”, “Anđele moj”, “Novi Sad”, “Baš sad”, “Novi Sad, Zagreb, Ljubljana”. Sve smo radili uz prijatelje i goste kao što su Bojana Stamenov, Branko Đurić, Boris Režak, Zoran Šandorov, Maja Sar i mnogi drugi”, priča dirigent Novosadskog big benda Fedor Vrtačnik.

Inače, tokom proteklih godina, Novosadski big bend imao je više od 420 koncerata na gotovo svim kulturnim manifestacijama i festivalima u zemlji i regionu. Na koncertima u Studiju „M” RTV Vojvodine snimljeno je 18 izuzetno kvalitetnih nastupa. Godine 2010. objavljen je prvi studijski CD „Samo muzika”. Novi, autorski  CD-a „ Polaris”, obogaćen modernim funk zvukom, izlazi u februaru 2017. u  maju 2021 godine objavljujen je treći autorski CD – TATTOO koji predstavlja esenciju muzičkih interesovanja članova novosadskog big benda.

Promocija novog albuma je planirana u Srpskom narodnom pozorištu, 11. juna, uoči memorijalnog koncerta ROCK opera – who wants to live forever koji je dan kasnije na krovu TC Promenada u okviru Pozornice pod zvezdama.

U petak, 11. Juna, u 11.00 časova, članovi Novosadskog big benda, uz goste i porodicu Aleksandra Banjca, zajedno sa pokrajinskom sekretarkom za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Draganom milošević, kao i članom gradskog veća za kulturu Daliborom Rožićem, te muzičkim kritičarem Bogicom Mijatovićem, predstaviće nov album, uz do sada neviđen materijal koji je nastao tokom rada na studijskim snimanjima.

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket