Promocija novog broja časopisa “(O)gled”, 20. april, SKCNS Fabrika

0
Reklama

Promocija novog broja časopisa “(O)gled” održaće se u sredu, 20. aprila, u 18 časova, u SKCNS Fabrici, na Bulevaru despota Stefana 5.

Ovaj broj posvećen je odnosu biopolitike i umetnosti, a umetnik broja je Zoran Todorović, redovni profesor na Odseku Novi mediji, na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

Na promociji će govoriti Zoran Gajić  sociolog, Grupa za konceptualnu politiku, Zoran Todorović, vizuelni umetnik, profesor FLUi Anica Tucakov, istoričarka umetnosti i urednica izdanja.

“(O)gled” predstavlja izdanje čija se struktura nalazi na razmeđi zbornika i časopisa. U formi “proširene monografije”, svaki broj je posvećen jednom umetniku ili umetnici, sa centralnim blokom tekstova posvećenih neposredno autoru broja, te okolnim esejima i studijama koji omogućavaju širu kontekstualizaciju u odnosu na centralnu temu broja u oblasti savremene umetničke prakse i moguće vertikalne pozicioniranosti. Umetnik novog broja je Zoran Todorović. Ovakav predlog pristupa umetničkom radu relaciono aktivira teorijske, fenomenološke, tematske i organizaciono-produkcijske argumente koji uslovljavaju, ali i koji proizlaze iz specifičnosti rada umetnika broja.

Urednica izdanja: Anica Tucakov

Izdavač: Sandra Marković Milisavljević

Umetnik izdanja: Zoran Todorović

Autori:  Mario Kopić, Miško Šuvaković, Zoran Gajić, Goran Gocić, Dragan Jovićević i dr.

Za novi “(O)gled” su govorili Sunčica Ostoić, Olga Majcen Linn, Jurij Krpan, a u izdanju nalaze i tekstovi o tome ko je vlasnik tela, kliničkom radu, poslušnim telima i politizaciji smrti …

Prelom i dizajn: Monika Lang

Autor logotipa: Vladimir Garboš

Objavljivanje časopisa “(O)gled” podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here