PROMOCIJA NOVOG ALBUMA I PREDSTOJEĆEG KONCERTA ZORANA PREDINA “ZORAN PEVA ARSENA” U JAZZ KANTINI “LISABON” KOMBANK DVORANE 09.10.2019.

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

“Mediji su pisali da Bouvi izgleda jako zdravo, ali iza bine se srušio od iscrpljenosti”

Legendarni Dejvid Bouvi, koji je preminuo pre više od četiri godine, dugo je vremena skrivao svoju bolest...

MLADEN PECOVIĆ I ALEN BRENTINI: DALJINA NAS NE SPREČAVA DA STVARAMO ZAJEDNO

Dvojica vrhunskih gitarista, jedan iz Srbije, drugi iz Hrvatske: Mladen Pecović i Alen Brentini, napravili su sjajnu...

Čuveni američki izdavač objavljuje novi album grupe EYOT

Navikli smo da svakim sledećim izdanjem muzički sastav EYOT iz Niša pomera granice i žanrova i produkcije,...

ISKONSKI POETA U VIŠESTRUKOJ ULOZI

U Kombank dvorani je uvek bogato i zanimljivo, koncerata je sve više dogovorenih tokom oktobra, novembra i decembra, a jedan od njih je promovisan danas (sreda, 09.10.2019.) u Jazz Kantini “Lisabon” i to u trostrukom obliku. Naime, veliki slovenački umetnik, muzičar i tekstopisac Zoran Predin će koncertno promovisati svoj novi album “Zoran peva Arsena” 15. novembra u velikoj sali Kombank Dvorane, i ovo je bila idealna prilika da se muzičar druži sa kolegama i predstavnicima medija pred koncertni užitak koji nas očekuje. Osim toga, lider čuvene grupe “Lačni Franz” promovisao je i knjigu – zbirku priča “Glavom kroz zid” gde se ponovo predstavlja i kao pisac posle dela “Druga žena u haremu” .PR Kombank Dvorane Jelena Kostadinović Burazor i Natalija Cajić ispred izdavačke kuće Jugoton Croatia Records, koja je izdala Predinov album, pozdravili su sve prisutne, uz napomenu da muzičar slavi već 40 godina karijere, i tim povodom dobili smo novi album kao posveta velikom pesniku, kompletnom autoru, muzičaru, ikoni bivše Jugoslavije – Arsenu Dediću.
Dve pesme sa albuma već su predstavljene kao singlovi – „Kuća pored mora“ i „Pamtim samo sretne dane“, a Predin je bio Arsenov i blizak prijatelj, srodna pesnička duša, koji je snimio ovaj projekatu saradnji sa Damirom Kukuruzovićem i pratećim bendom „Django Group“. Na albumu je 12 pesama, osim spomenutih tu su i ostalih 10 kompozicija – “Ni ti, ni ja”,

“Ako priđeš bliže (zagrli me)”, “Moderato Cantabile”, “Imenom sam tvojim zvao”, “Zagreb i ja se volimo tajno”, “Proljeće bez tebe”, “Tko stoji iza mene”, “Takvim sjajem može sjati”, “Otkako te ne volim” “Završit ću kao Howard Hughes”.Zoran Predin, retko smiren, staložen, prijatna osoba u svakom smislu, obratio se prisutnima povodom albuma, koncerta i knjige:


”Nije bilo lako iz Arsenovog opusa izabrati dvanaest pesama za album” – iskren je Predin. – “Odabrao sam one u kojima sam pronašao najviše sebe, koje mogu da pevam kao da su moje. Tu se nalazi šest mega hitova i šest manje poznatih, ali isto lepih i zanosnih numera. U gipsy swing ritmu poznate su pesme dobile neku novu energiju. Mogu slobodno reći da smo snimili nove originale. Čarobni prsti jednog od najboljih svetskih gypsy swing gitarista Damira Kukuruzovića i prekrasni aranžmani violiniste Brune Urlića, svakoj su pesmi dali neki novi život, koji modernom bojom zvuka osvaja i mlađu publiku. Osim albuma i koncerta koji vas čeka 15. novembra, ja sam napisao i knjigu, kao što vidite, nosi naslov “Glavom kroz zid”. Time sam eto postao i pisac, osim što sam muzičar. Knjiga će imati kod vas uskoro srpsko izdanje” – vidno raspoložen je bio Predin.Predin je zatim pozvao poznatog rok publicistu, teoretičara i kritičara Petra Janjatovića da kaže nekoliko reči, analizu njegovog novog albuma.

“Uz Lačni Franz jako sam voleo “Idole”, i na jednom druženju kod mene sredinom 80-ih godina, bili su Divljan i Predin, i obojica su pričali kako vole cigansku muziku. Meni je to toliko bilo neobično, a posebno u rokenrolu, ali oni su sa tolikom ljubavlju pričali o ciganskim pesmama”- opisuje nam Petar Janjatović svoje druženje sa ovim velikanima muzikestare Juge. – Gipsy swing i Arsen Dedić, to je dobitna kombinacija. Jedini problem koji si imao, Zorane, pretpostavljam je u odabiru pesama. Arsen je najveći apsolutno, i uhvatiti se u koštac sa tim veoma je zahtevno, ali si odlično to izveo, na albumu. Mislim da će i koncert to da potvrdi.”“Slažem se, to je nešto što smo sve doslovno preneli na koncert” – dodaje Predin.

Predin će Beograd posetiti 15.11. u sklopu regionalne turneje u godini u kojoj istovremeno slavi 40 godina svoje uspešne karijere. Nakon promocije novog albuma i nove knjige „Glavom kroz zid“, kao i gala koncerta u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Predin će nastupiti i pred beogradskom publikom u pratnji benda Damir Kukuruzović Đango group.Dvočasovni koncertni program činiće sve pesme sa albuma, ali kako 12 numera nije ipak dovoljno za celovečernji muzički program, tu su i pesme koje su Arsen i Predin pevali zajedno, a možemo očekivati i nekoliko neočekivanih iznenađenja.
Publici u prestonici Srbije Zoran poručuje:


“Ukradite sudbini dva sata za sebe. Na koncert ponesite dušu, srce, ruke i glasne žice. Dušu za gledanje, srce za slušanje, ruke za pleskanje i glasne žice za pevanje. Dobrodošli!”

Od poznatih na promociji albuma, koncerta i knjige bili su svi iz sveta muzike: Nikola Čuturilo Čutura, Zdenko Kolar (Idoli, “Zvuk ulice”, “Zona B”), Sergej Ćetković (ima duet sa Predinom koji će tek biti objavljen), rok novinar, publicista i kolumnista – Predrag Peca Popović i drugi.

Izvor: Ivan Makragić – redakcija

Fotografije: Kombank dvorana


OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Čuveni američki izdavač objavljuje novi album grupe EYOT

Navikli smo da svakim sledećim izdanjem muzički sastav EYOT iz Niša pomera granice i žanrova i produkcije,...

Preminuo američki muzičar: Pisao je i za Elvisa Prislija, Džonija Keša i Boba Dilana

U izjavi se navodi da je Danijels umro od posledica moždanog udara u bolnici u Hermitidžu, u američkoj saveznoj državi Tenesi.

Grupa Vervet objavila debi album

Novigradski sastav Vervet predstavlja debitantski album Dok plačeš i smiješ se prvi put u digitalnom obliku uz najavni singl “Dobar dan” i...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!