PROMOCIJA NOVOG ALBUMA I PREDSTOJEĆEG KONCERTA ZORANA PREDINA “ZORAN PEVA ARSENA” U JAZZ KANTINI “LISABON” KOMBANK DVORANE 09.10.2019.

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

ISKONSKI POETA U VIŠESTRUKOJ ULOZI

U Kombank dvorani je uvek bogato i zanimljivo, koncerata je sve više dogovorenih tokom oktobra, novembra i decembra, a jedan od njih je promovisan danas (sreda, 09.10.2019.) u Jazz Kantini “Lisabon” i to u trostrukom obliku. Naime, veliki slovenački umetnik, muzičar i tekstopisac Zoran Predin će koncertno promovisati svoj novi album “Zoran peva Arsena” 15. novembra u velikoj sali Kombank Dvorane, i ovo je bila idealna prilika da se muzičar druži sa kolegama i predstavnicima medija pred koncertni užitak koji nas očekuje. Osim toga, lider čuvene grupe “Lačni Franz” promovisao je i knjigu – zbirku priča “Glavom kroz zid” gde se ponovo predstavlja i kao pisac posle dela “Druga žena u haremu” .PR Kombank Dvorane Jelena Kostadinović Burazor i Natalija Cajić ispred izdavačke kuće Jugoton Croatia Records, koja je izdala Predinov album, pozdravili su sve prisutne, uz napomenu da muzičar slavi već 40 godina karijere, i tim povodom dobili smo novi album kao posveta velikom pesniku, kompletnom autoru, muzičaru, ikoni bivše Jugoslavije – Arsenu Dediću.
Dve pesme sa albuma već su predstavljene kao singlovi – „Kuća pored mora“ i „Pamtim samo sretne dane“, a Predin je bio Arsenov i blizak prijatelj, srodna pesnička duša, koji je snimio ovaj projekatu saradnji sa Damirom Kukuruzovićem i pratećim bendom „Django Group“. Na albumu je 12 pesama, osim spomenutih tu su i ostalih 10 kompozicija – “Ni ti, ni ja”,

“Ako priđeš bliže (zagrli me)”, “Moderato Cantabile”, “Imenom sam tvojim zvao”, “Zagreb i ja se volimo tajno”, “Proljeće bez tebe”, “Tko stoji iza mene”, “Takvim sjajem može sjati”, “Otkako te ne volim” “Završit ću kao Howard Hughes”.Zoran Predin, retko smiren, staložen, prijatna osoba u svakom smislu, obratio se prisutnima povodom albuma, koncerta i knjige:


”Nije bilo lako iz Arsenovog opusa izabrati dvanaest pesama za album” – iskren je Predin. – “Odabrao sam one u kojima sam pronašao najviše sebe, koje mogu da pevam kao da su moje. Tu se nalazi šest mega hitova i šest manje poznatih, ali isto lepih i zanosnih numera. U gipsy swing ritmu poznate su pesme dobile neku novu energiju. Mogu slobodno reći da smo snimili nove originale. Čarobni prsti jednog od najboljih svetskih gypsy swing gitarista Damira Kukuruzovića i prekrasni aranžmani violiniste Brune Urlića, svakoj su pesmi dali neki novi život, koji modernom bojom zvuka osvaja i mlađu publiku. Osim albuma i koncerta koji vas čeka 15. novembra, ja sam napisao i knjigu, kao što vidite, nosi naslov “Glavom kroz zid”. Time sam eto postao i pisac, osim što sam muzičar. Knjiga će imati kod vas uskoro srpsko izdanje” – vidno raspoložen je bio Predin.Predin je zatim pozvao poznatog rok publicistu, teoretičara i kritičara Petra Janjatovića da kaže nekoliko reči, analizu njegovog novog albuma.

“Uz Lačni Franz jako sam voleo “Idole”, i na jednom druženju kod mene sredinom 80-ih godina, bili su Divljan i Predin, i obojica su pričali kako vole cigansku muziku. Meni je to toliko bilo neobično, a posebno u rokenrolu, ali oni su sa tolikom ljubavlju pričali o ciganskim pesmama”- opisuje nam Petar Janjatović svoje druženje sa ovim velikanima muzikestare Juge. – Gipsy swing i Arsen Dedić, to je dobitna kombinacija. Jedini problem koji si imao, Zorane, pretpostavljam je u odabiru pesama. Arsen je najveći apsolutno, i uhvatiti se u koštac sa tim veoma je zahtevno, ali si odlično to izveo, na albumu. Mislim da će i koncert to da potvrdi.”“Slažem se, to je nešto što smo sve doslovno preneli na koncert” – dodaje Predin.

Predin će Beograd posetiti 15.11. u sklopu regionalne turneje u godini u kojoj istovremeno slavi 40 godina svoje uspešne karijere. Nakon promocije novog albuma i nove knjige „Glavom kroz zid“, kao i gala koncerta u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Predin će nastupiti i pred beogradskom publikom u pratnji benda Damir Kukuruzović Đango group.Dvočasovni koncertni program činiće sve pesme sa albuma, ali kako 12 numera nije ipak dovoljno za celovečernji muzički program, tu su i pesme koje su Arsen i Predin pevali zajedno, a možemo očekivati i nekoliko neočekivanih iznenađenja.
Publici u prestonici Srbije Zoran poručuje:


“Ukradite sudbini dva sata za sebe. Na koncert ponesite dušu, srce, ruke i glasne žice. Dušu za gledanje, srce za slušanje, ruke za pleskanje i glasne žice za pevanje. Dobrodošli!”

Od poznatih na promociji albuma, koncerta i knjige bili su svi iz sveta muzike: Nikola Čuturilo Čutura, Zdenko Kolar (Idoli, “Zvuk ulice”, “Zona B”), Sergej Ćetković (ima duet sa Predinom koji će tek biti objavljen), rok novinar, publicista i kolumnista – Predrag Peca Popović i drugi.

Izvor: Ivan Makragić – redakcija

Fotografije: Kombank dvorana


- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Grupe “Partibrejkers”, “Bajaga i Instruktori” i “Brkovi” danas otvaraju 11. Arsenal fest

Prvi veliki muzički festival koji se održava tokom pandemije KRAGUJEVAC, 24. juna (Tanjug) – Koncertima domaćih rok bendova...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket