Promocija knjige „S“, Peđe Nastasića, 6. decembar, SKCNS Fabrika

0
Reklama

Promocija knjige „S“, Peđe Nastasića, održaće se 6. decembra, u 18.30 časova, u SKCNS Fabrici. Pored autora knjige, na promociji će govoriti i Ljubica Momčilović.


Peđa Nastasić je rođen u Somboru, a živi i radi u Novom Sadu, gde je diplomirao na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment. Objavio je tri knjige: Razgovor (2014), Usamljeno drvo (2017) i S (2020).
Ljubica Momčilović je rođena u septembru 1962. u Sremskoj Mitrovici, a živi i radi u Šidu. Po obrazovanju je pravnica i do sada je objavila tri knjige kratkih priča.

O knjizi:

Kada čovečanstvo i ceo poznati svet zadesi opasnost smrtonosnog virusa, rešenje je na mestima koja niko nije očekivao.

Sara i Dejan, brat i sestra, žive naizgled običnim životom sve dok jednog dana ne dobiju poruku iz daleke zemlje. Tumačeći zagonetne tekstove, njih dvoje kreću avanturu u kojoj se otvaraju kapije vremena i sva nejasna i tamna mesta iz njihove porodične prošlosti počinju da dobijaju svoj smisao.

Sudbina sveta nalazi se u rukama šestogodišnje devojčice, a spasenje zavisi od pravilnog tumačenja drevnih reči zapisanih u tajanstvenoj knjizi, kao i od ličnosti koje se na tom putu pojavljuju. Prepuna uzbudljivih preokreta, ova knjiga čitaoce uporedo sa junacima postepeno dovodi do spoznaja kojima je u savremenom, ubrzanom i neprirodnom životu čovek okrenuo leđa čime je ugrozio i svoj opstanak i opstanak same planete.

U trenucima krize, kada priroda nemilosrdno uzvraća udarac, ljudima se pruža mogućnost da spoznaju svrhu i smisao, da sagledaju jedinstvo postojanja kroz prošlost, sadašnjost i budućnost, i da se vrate svojoj iskonskoj prirodi usaglasivši se sa majkom zemljom.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here