Prljavo kazalište pomoću veštačke inteligencije snimilo novi spot: Nadovezuje se na naša herojska vremena

0
Reklama

‘Svemirska‘ tehnologija za ‘svemirski‘ video spot, moto je kojeg su se pri radu na novom video spotu za naslovnu pesmu svog prvog albuma ‘Underground‘, numeru ‘Svemirski tobogan‘, držali Davorin Bogović, Tihomir Fileš i Alen Kraljić Kralja, odnosno ekipa koja čini Prljavo kazalište. Koje? Jer na sceni su trenutno dva benda istog imena.

“Ono prljavije”, kažu ljudi iz diskografske kuće Croatia Records koja s ponosom najavljuje prvi službeni spot s albuma Prljavog kazališta. Jer, Prljavci su upravo završili svoju pustolovinu digitalne animacije i obrade svoga naslovnog spota. Kako? Oni su, naime, među prvim svetskim vlasnicima AI 3D video spota ‘Svemirski tobogan‘.

“Bojite li se i vi kao i polovina planete razvoja najnovije AI (artificial intelligence) ili UI (veštačke inteligencije)? Opisuju je kao područje računarske nauke koja se bavi razvojem inteligentnih alata (uređaja, aparata, aplikacija) koje reaguju i uče baš kao ljudi. Ne bojte se, nije sve tako crno”, poručuju prekaljeni muzičari čiji je novi spot ‘Svemirski tobogan‘ u izdanju Croatia Records među prvim AI 3D uratcima na svetu, te pozivaju publiku da u ponedeljak tačno u podne na CMC TV i digitalnim kanalima Croatia Records proveri kako sve to izgleda u novoj ‘svemirskoj‘ tehnologiji.

“Moram priznati da sam dosta čitao o iskustvima vezanim za tu vještačku inteligenciju. Kada sam naposljetku vidio kako me je ona na trenutke doživjela u spotu, onako pomalo i scary, onda i ja nju sad povratno doživljavam kao neman! No šalu na stranu, jer vještačka inteligencija se sjajno uklopila u dobru zezanciju u našoj grupi”, kaže Davorin Bogović za Jutarnji.hr.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here