“Prljavije” Prljavo kazalište, ono s Bogovićem, objavilo prvi singl “Svemirski tobogan”

0
Reklama

Novo staro, samoprozvano “prljavije”, Prljavo kazalište (Davorin Bogović, Tihomir Fileš i Alen Kraljić) objavilo je videospot za prvi singl “Svemirski tobogan”. Prva je to objavljena pesma s nadolazećeg, pod ovom postavom, prvog albuma novih Prljavaca naziva “Underground”.

“Bojite li se i vi kao i polovica planete razvoja najnovije AI (artificial intelligence) ili UI (umjetne inteligencije)? Opisuju je kao područje računalne znanosti koje se bavi razvojem inteligentnih alata (strojeva, aparata, aplikacija) koje reagiraju i uče baš kao ljudi. Ne bojte se, nije sve tako crno! Moram priznati da sam dosta čitao o prijeporima vezanim za tu umjetnu inteligenciju. Kada sam naposljetku vidio kako me je ona na trenutke doživjela u spotu, onako pomalo i scary, onda i ja nju sad povratno doživljavam kao neman! No šalu na stranu, jer umjetna inteligencija sjajno se uklopila u dobru zezanciju u našoj škvadri”, navodi Davorin Bogović.

Bubnjar Tihomir Fileš dodaje: “Na našem novom albumu ‘Underground’ odlučili smo samo glazbeno stilski nastaviti na mjestu na kojem je, nekako nam se čini, i band Prljavo kazalište započeo put. Između prvog albuma ‘Prljavo kazalište’ i onog drugog, ‘Crno bijeli svijet’, pa zašto da ne i ‘Shimpooa’. Dakle, onih albuma na kojima je Davorin Bogović još bio frontman i krucijalni kotačić Prljavaca. Tako se nadamo da se naš novi album pjesmama nadovezuje upravo na ta naša zajednička herojska vremena. Uz jedan ultimativan, gotovo podrazumijevajući uvjet – superiornije i modernije tehničke glazbene produkcije. One koja neupitno diktira svoje uvjete u glazbi, baš kao i u svim drugim aspektima našeg novog tehnološkog života. Nadamo se kako ćete to itekako zorno vidjeti, te doživjeti i na našem spotu za najavni singl ‘Svemirski tobogan’”.

“Rad na novim pjesmama zbog svega navedenoga bio nam je veliki izazov, ali prije svega neizmjerno zadovoljstvo. Rekao bih i kreativno olakšanje što smo sve to nekako ‘izbacili’ iz sebe i pretočili u pjesme. Prezadovoljni smo učinjenim i sada nam samo preostaje nadati se kako će se pjesme svidjeti i svima koji će ih na našu radost poslušati”, dodao je Alen Kraljić.

Prva je to pesma s prvog albuma ovog novog benda, a videospot je snimljen pomoću veštačke inteligencije, u režiji Alena Kraljića.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here