PREPUSTITE SE SVETU POPULARNOSTI UZ SATIRU “MAINSTREAM”

Iz tradicionalne porodice sinaesta - Kopola, u četvrtak 3. juna stiže američka drama sa elementima komedije - MAINSTREAM sa Endruom Garfildom u glavnoj ulozi

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

U bioskopima, u četvrtak 3. juna dolazi svojevrsna oda kulturi jutjubera, film “Mainstream” u režiji Đije Kopole (Gia Coppola). Film je svoju svetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Veneciji početkom septembra prošle godine.

Film obrađuje temu uticaja društvenih mreža na realan život i postavlja pitanja koliko smo spremni da se odreknemo sebe u trci za lajkovima, popularnošću i zaradom, kao i to da li postoji granica između ljudi koji “prodaju dušu đavolu na Internetu” i  onih drugih koji misle da su uz pomoć satire iznad društvenih mreža, a zapravo idu ka istom cilju.

Scenaristkinja i rediteljka filma Đija Kopola je unuka čuvenog sineaste Fransisa Forda Kopole (“Kum”, “Apokalipsa sada”), svoj debitanski film “Palo Alto” predstavila je na Mostri u Veneciji 2013. godine.

Uloga Frenki u filmu “Mainstream” pripala je mladoj glumici Maji Houk (“Bilo jednom u Holivudu”) koja je ćerka glumice Ume Turman i glumca Itana Houka.
Glavnu mušku ulogu Linka igra Endrju Garfild, glumac koji je nominovan za nagradu Oskar 2017. godine za glavnu mušku ulogu u filmu “Greben spasa” (“Čudesni Spajderen”, “Društvena mreža”, “Tišina”) . Svetske kritike su našle sličnost između Garfildove uloge Linka za generaciju Z i uloge Džima Kerija u Truman šou” (Holivud riporter), jer su obojica ekstrovertni, nestabilni genijalci svog doba.

U sporednim ulogama su Nejt Vulf (“Gradovi od papira”, “Krive su zvezde”), Džoni Noksvil i Džejson Švarcman.

Na beogradskom FEST-u  “Povratak u budućnost” film “Mainstream” prikazan je u selekciji FEST 49.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket