Preporuka : Žen – Sunčani ljudi

0
Reklama

„Sunačni ljudi“ je najnoviji album zagrebačkog benda „Žen“, čije su članice tri muzičarke – Eva Badanjak, Sara Ercegović i Ivona Ivković, a četvrta članica je vizuelna umetnica Tanja Milnarik zadužena za upotpunjavanje živih nastupa i realizaciju spotova. Album je nedavno objavila izdavačka kuća „Moonlee Records“ iz Slovenije, pa ako do sada niste imali priliku da poslušate njihovu muziku, „Sunačni ljudi“ su dobar početak.

​Album se sastoji iz osam pesama koje su slične po atmosferi i zvuku, emocija je ujednačena i prenosi nas u svet koji „Žen“ osećaju i doživljavaju kroz svoju muziku. Kompozicije obiluju snolikim zvukovima, reverbom koji se preliva kroz taktove, a u pesmi „Jugomental“ bend se kreativno poigrava sa snimcima iz televizijskih emisija od kojih pravi potpuno nov oblik priče. U ovoj pesmi se prepliću lagani delovi sa rokanjima i gitarskim zvukom podržanim dubinom koju pravi klavijatura.

Posebno vam skrećemo pažnju na pesmu „Sonična Taktika“ u kojoj se iz tvrdog uvoda prelazi u vožnju koja je obojena upečatljivim stihovima „ne boj se igrat sa mnom“. Ovaj poziv se ponavlja kroz celu pesmu i meša se sa ostalim stihovima koji se čine kao razbrajalica neke psihodelične igre. Ova pesma je i prvi singl sa vrlo zanimljivim muzičkim videom u čijoj realizaciji su učestvovali Tanja Milnarik i Senny Rapoport.

Poslušajte našu preporuku jer je vreme da se prepustite bendu „Žen“. Verujte da će vam prijati, jer ovakva muzika uzdiže duh, a „tijelo zna“.

Autor teksta. Andrea Kane

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here