Preminuo splitski reditelj Žare Batinović, izgubio životnu bitku baš kada su se svi nadali da će se izvući

0
Reklama

Poznati reditelj Žare Batinović preminuo je sinoć u Splitu, u 57. godini života.

Batinović je preminuo u KBC u Splitu, a vest o njegovoj smrti potvrdila je njegova sestra Nensi Batinović. Batinović se borio s upalom pluća i kovidom, a zbog otežanog disanja stavljen je na respirator. Životnu bitku je izgubio nakon što je skinut sa respiratora.

Reditelj je nedavno počeo da komunicira, i taman kada su svi pomislili da će se izvući, stigla je najgora vest. Nensi je početkom marta objavila javnosti da je Batinović skinut sa respiratora.

Režirao je neke od najboljih spotova koje smo videli

Od ponedeljka više nije na respiratoru, a već tri nedelje nije u komi. Danas mu je izvađen jedan dren sa pluća, jedan je ostao na drugom plućnom krilu. I dalje je u bolnici na intenzivnoj nezi, a tu je od 18. januara”, rekla je Nensi Slobodnoj Dalmaciji 9. marta.

Žare Batinović je rođen 1. marta 1966. godine u Splitu, a snimanje spotova počeo je početkom devedesetih. Batinović je režirao spotove za najveće hrvatske i regionalne zvezde. Najpoznatiji po radovima sa Bajagom (“Daljina, dim i prašina”) Oliverom Dragojevićem (“Trag u beskraju”), Džibonnijem (“Tempera”).

Za Olivera Dragojevića Žare je napravio čak 15 spotova, ali i dva dokumentarna filma i dvostruki DVD i to u periodu od 2000. do 2006. godine. Bili su i jako bliski prijatelji, a svojevremeno je Batinović rekao da je s ovih prostora najviše volio da radi upravo s Oliverom i Bajagom.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here