Preminuo legendarni Toto Kutunjo

0
Reklama

Legendarni kantautor Toto Kutunjo preminuo je danas u 81. godini. Pevač je preminuo u bolnici San Rafaele u Milanu gde je bio hospitalizovan.

Vest je potvrdio njegov menadžer Danilo Mancuso, objasnivši da je “pevaču nakon duge bolesti poslednjih meseci bilo sve gore”.

Podsetimo, Toto Kutunjo je stekao status muzičke legende u Italiji. I u osmoj deceniji života je bio aktivan i održavao je koncerte širom sveta.

Najveći uspeh Toto Kutunjo je doživeo 1983. godine. Naime, tada je objavio legendarnu pesmu “L’ Italiano”. Ova pesma prvo je ponuđena Adrianu Ćelentanu, međutim ovaj pevač nije hteo da je snimi.

Toto je to oberučke iskoristio, snimio pesmu “L’ Italiano”, koja ne samo da je postala hit u Italiji, već i u celom svetu. Sa ovom numerom nastupio je na Sanremu 1983. godine, međutim, zauzeo je samo peto mesto.

Od tada, Totova karijera je išla uzlaznom putanjom. Redom je počeo da ređa hitove, a neke od njegovih najvećih pesama su “Serenata”, “Meditteraneo”, “Innamorati” i mnoge druge.

1990. godine, kao predstavnik Italije, učestvuje na “Eurosongu” u Zagrebu, tadašnjoj bivšoj Jugoslaviji, gde pobeđuje sa pesmom “Insieme”.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here