Preminuo Brian Travers, saksofonista benda UB40

0
Reklama

Danas je, dvadeset i trećeg avgusta došla vest da je preminuo Brian Travers. Vest je u javnost preneo njegov bend UB40 koji je napisao:

S velikom tugom, moramo vas obavestiti o smrti našeg prijatelja, brata , osnivača UB40 i muzičke legende, Briana Traversa. Brian je umro juče naveče u krugu svoje porodice nakon duge i herojske borbe s rakom.”

Porodica zamolila je za privatnost u ovim teškim trenutcima. Muzičar, kojem je bilo 62 godine, već je operisao dva tumora na mozgu 2019. godine, a ove je godine trebao ići na još jednu operaciju.

Travers je bend, u kojem je svirao saksofon i pisao pesme, osnovao s nekoliko školskih prijatelja u kasnim sedamdesetima u Birminghamu. Svoje su ime izabrali kao referenca na obrazac Unemployment Benefit Form 40 koji se u to vreme izdavao ljudima koji su tražili naknadu za nezaposlene.

Iz Unemployment Benefit Form 40 izašlo je UB40, a kako je Travers rekao za The Telegraph u 2010. godini, odmah kad su čuli to, znali su da će to biti ime benda. Njegov je bend izbacio čak 20 studijskih albuma.Kroz svoje postojanje, prodali su više od 100 milliona albuma delom sveta zbog čega su postali jedan od najuspješnijih reggae bend ikad. Različitim su obradama, ali i vlastitim pesmama bili na vrhu svetskih muzičara. Od važnijih postignuća, itekako se ističu četiri nominacije za nagradu Grammy i jedna za Brit Award u kategoriji najboljeg britanskog benda. Poslednji je koncert Brian Travers za svoj bend održao 2019. godine u Areni u Birminghamu.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here