Preminula Anita Pointer iz The Pointer Sisters, imala je 74

0
Reklama

Anita Pointer, jedna od osnivačica R&B grupe, umrla je u 74. godini, objavio je njen publicist Roger Neal.

“Pointer je preminula u subotu u svom domu u Los Angelesu gde je bila okružena svojom o”, izjavio je Neal u izjavi za CNN. “Uzrok smrti bio je rak”, dodao je.

Iako smo duboko ožalošćeni gubitkom Anite, teši nas spoznaja da je sada sa svojom kćeri Jadom i svojim sestrama June i Bonnie i u miru”, rekla je u izjavi. “Raj je lepše mesto s Anitom.”

Ona je bila ta koja nas je sve držala blizu i zajedno toliko dugo. Njena ljubav prema našoj porodici nastaviće živeti u svakome od nas”, stoji u saopštenju, a takođe se traži da se poštuje privatnost porodice “tokom ovog razdoblja tuge i gubitka”.

Pointer Sisters počele su pevati zajedno pre više od 50 godina u svojoj mesnoj crkvi u Oaklandu u Kaliforniji, gde je njihov otac služio. Bonnie Pointer i njena najmlađa sestra, June, svoj su profesionalni pevački debi ostvarile kao duo 1969. Kasnije su regrutirale starije sestre Anitu i Ruth da im se pridruže, pre nego što su 1973. objavile svoj prvi zajednički album.

Grupa je osvojila svoju prvu nagradu Grammy za crossover hit “Fairytale” 1974. Takođe su poznate po hitovima kao što su “Slow Hand”, “Neutron Dance”, “I’m So Excited” i “Jump”. Najprodavaniji album The Pointer Sisters bio je Breakout iz 1983. godine.

Grupa je osvojila ukupno tri nagrade Grammy i imala je 13 američkih top 20 hitova između 1973. i 1985. Godine 2020. Anita Pointer izdala je knjigu sa svojim bratom Fritzom pod nazivom “Fairytale: The Pointer Sisters’ Family Story”.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here