Premijerno za Božić spot i pesma „Božićna svetlost“ za decu sa Kosova i Metohije

Režiju muzičkog spota potpisuje filmski autor Hadži Aleksandar Đurović, a tekst i muziku Ljiljana Popović

0
Reklama


Režiju muzičkog spota potpisuje filmski autor Hadži Aleksandar Đurović, a tekst i muziku Ljiljana Popović

BEOGRAD, 7. januara – Nova pesma i spot „Božićna svetlost“ autora Ljiljane Popović i reditelja Hadži – Aleksandra Đurovića objavljena je danas, 7. januara, na Božić, sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog G. Porfirija, saopštila je autorska ekipa.


Pesma u slavu Božića je humanitarnog karaktera i namenjena je deci sa Kosova i Metohije.

Nova pesma je urađena u tradicionalnijem stilu, sa inspiracijom u grčkim Božićnim kalandama (koralima) koje se mogu naći i kod nas, prvenstveno na Kosovu i Metohiji.

Povodom praznika Božić, sa blagoslovom Patrijarha Srpskog G. Porfirija, grupa umetnika na čelu sa autorom Ljiljanom Popović (potpisuje tekst i muziku) i istaknutim rediteljem Hadži Aleksandrom Đurovićem, najavljuju novu pesmu i spot „Božićna svetlost“ u aranžmanu Predraga Nedeljkovića.Pesma i spot su humanitarnog karaktera, usmereni ka deci sa Kosova i Metohije, sad kada im je najviše potrebno. Uvek mi je čast i radost da radim sa decom. Pesma je jednim delom posvećena i našem dragom Mitropolitu Amfilohiju koji je rođen na Božić, i veoma je bio vezan za Kosovo i Metohiju”, izjavila je autorka pesme Ljiljana Popović.


Ona je svoj umetnički stil izgradila kao solista, poeta i autor uz grupu „Živa voda“, sa kojom je imala nastupe širom naše zemlje, često i na Kosmetu, kao i u zemljama regiona i Evrope.


Reditelj Hadži Aleksandar Đurović, posle velikog uspeha sa filmom “Sveta Petka: Krst u pustinji” (2022) prema romanu svoje majke “Petkana” Ljiljane Habjanović Đurović, nastavlja svoj duhovno istraživački put sa realizacijom spota „Božićna svetlost“, čija se premijera očekuje u danima Božića.


FOTO potpis: Aleksandra Arsenijević
„Velika mi je čast da svojim skromnim doprinosom učestvujem u režiji spota “Božićna svetlost” i time podržim ovu humanitarnu akciju. Rad na ovakvom projektu u susret Božiću daje posebnu motivaciju i nadam se da će doprineti što većem odazivu da se daruju deca i narodna kuhinja na Kosovu i Metohiji, posebno u ovim vremenima kada je našem narodu tamo potrebna svaka vrsta podrške, a pre svega duhovna snaga“, rekao je reditelj povodom ovog projekta.

U spotu, osim autora i vokala Ljiljane Popović, učestvuju poznate ličnosti iz sveta umetnosti: akademik Matija Bećković, književnica Ljiljana Habjanović Đurović, kompozitor Milutin Popović Zahar, glumci – Milena Predić, Andrej Šepetkovski i Viktor Savić.


Takodje, u spotu su prisutni i muzičari vizantijskog hora Mojsije Petrović, dečiji hor crkve Sv. Đorđa pod upravom Irine Vojvodić i hor Dečijeg kulturnog centra Beograd, kojim diriguje Nevena Ivanović, kao i deca, gosti iz Mladenovca, Kragujevca i Kruševca i još nekoliko gostiju iznenađenja.


Ljiljana Popović i Aleksandar Djurović sa decom iz horova


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here