Premijera novog domaćeg filma “Ključ” 22. februara u Kombank Dvorani: Srpski “Da Vinčijev kod”

Odlična glumačka ekipa u još jednom trileru na velikom planu

0
Reklama


Odlična glumačka ekipa u još jednom trileru na velikom planu

BEOGRAD: Najnoviji domaći film – triler “Ključ” reditelja Marka Sopića, koji je srpski odgovor na svetski čuveni roman i film “Da Vinčijev kod”, biće premijerno prikazan 22. februara u Kombank Dvorani.

Glavne uloge u filmu tumače Sonja Kolačarić, Radivoje Raša Bukvić i Branimir Bane Popović, a uz njih su – Ljubomir Ljuba Bandović, Džek Dimić, Isidora Građanin, Jelica Kovačević, Mirko Vlahović, Rastko Janković, a jednu od poslednjih uloga je ovde ostvario na žalost nedavno preminuli – Boris Komnenić.


“Ključ” režisera Marka Sopića (poznat po komercijalnom ostvarenju “Ekipa”) je sniman tokom 2019. godine, i sada konačno posle dve godine čekanja, 22. februara stiže pred domaću publiku. Dan nakon premijere, film kreće u redovnu bioskopsku distribuciju širom zemlje.

Pričom i kvalitetom produkcije okarakterisan kao domaći “Da Vinčijev kod” Dena Brauna, i reditelja cele trilogije Rona Hauarda, film “Ključ” donosi intrigantnu temu borbe za veoma vrednu Vizantijsku relikviju – Konstantinovo blago, zaostavštinu Despota Stefana.


LJUBA BANDOVIĆ
Svetu relikviju, koja predstavlja simbol vrhunske moći, želi da poseduje tajna organizacija katoličke crkve. Za taj zadatak angažuje mafijaškog bosa (Branimir Popović) i njegovu „vojsku“ i aktivira svoje ljude koji se nalaze u svim strukturama društva, uključujući i policiju.


Glavna junakinja filma Vera (Sonja Kolačarić) iznenada dolazi u centar te borbe, a vrtlog događaja zahvata i njen intimni život, jer se između nje i Nenada (Raša Bukvić), čiji je zadatak da zaštiti svete relikvije, razvija i ljubavna priča.

Borbu za sveto istorijsko blago odvija se u centru Beograda dok život ljudi teče uobičajenim tokom, među zidinama magičnog Kotora, na pustim putevima Zlatibora i u šumama Durmitora, u haosu noćnih klubova, među zgužvanim čaršavima spavaćih soba i u moćnoj tišini crkvenih zdanja, a ostavlja krvave tragove, uništene karijere, slomljena srca i niz posmrtnih kovčega.


SONJA KOLAČARIĆ
BANE POPOVIĆ
JACK DIMICHUzbudljiv scenario napisali su Bojana Đoković i Miladin Ševarlić, a u ekipi filma su – direktor fotografije Aleksandar Jakonić, kompozitor muzike – Nikola Burovac, producent Milenije Perišić, a izvršnu produkciju potpisuje kuća “Film Star”.

Glavni glumac Radivoje Bukvić bio je nedavno aktuelan i sa drugom sezonom surove krimi serije “Besa”, a gledaćemo ga ove godine i u filmu “Trag divljači”, debitantski projekat Nenada Pavlovića, gde igraju još i Nada Šargin, Miloš Timotijević, Dragan Bjelogrlić, Milena Pavlović, i drugi.

Takodje, Bukvić planira i svoj rediteljski debi – film “Antitalenti”, koji potpisuje i kao scenarista.

Željko Dimić ili u Americi poznat kao Jack Dimich, trenutno snima više projekata u svetu, u Srbiji je angažovan na seriji “Dinastija” kao domaća verzija čuvene američke sapunice, krimi seriji “Klan” – druga sezona, a biće jedan od ključnih likova u dugo očekivanom filmu Lordana Zafranovića – “Djeca Kozare”, čije je snimanje izvesno tokom ove godine.TREJLER FILMA:Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here