PREMIJERA FILMA NEČISTA KRV – GREH PREDAKA U VRANJU I JOŠ JEDNA NAGRADA ZA FILM

Svečana premijera filma u pozorištu Bora Stanković Feđa Štukan nagrađen na Niškim filmskim susretima za ulogu Kolja

0
Reklama

Ekipa filma “Nečista krv – Greh predaka” sinoć je pozdravljena burnim aplauzom na premijeri u pozorištu “Bora Stanković” u Vranju. Publici su se poklonili Katarina Radivojević, Aleksandar Ristoski, Marko Grabež i reditelj filma Milutin Petrović.

Dok je ekipa na turneji po srpskim gradovima, film je osvojio još jednu nagradu. Glumac Feđa Štukan dobio je specijalnu nagradu za izuzetno glumačko ostvarenje za ulogu Kolja u filmu „Nečista krv- Greh predaka“ na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Film je do sada proglašen za najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, osvojio je i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji (za scenaristu Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković), dok je čitav glumački ansabml dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu.

Bioskopska distribucija u Srbiji i celoj Evropi počela je istovremeno, 26. avgusta, i sa velikim iščekivanjem bioskopske publike otvarila jesenju sezonu bioskopa.

Ovaj film od nacionalnog značala podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji. Trejler filma možete pogledati putem ovog linka:

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here