Premijera filma “Koncentriši se, baba” otvara Sarajevo film

Svetska premijera filma "Koncentriši se, baba", reditelja Pjera Žalica, otvoriće 26. Sarajevo film festival koji je u planu da se održi od 14. do 21. avgusta.

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Muzički festival “Zvezdarijada” za decu i takmičenje “Prvi glas Zvezdare” tokom decembra samo onlajn

Mladima veoma nedostaje druženje i komunikacija uživoFestival kulture mladih “Zvezdarijada” i takmičenje "Prvi glas Zvezdare" biće održan tokom decembra...

Nagrada “Shooting Stars” po 24. put u Berlinu 2021. godine

Deset najboljih glumaca kao podrška mladim talentima BERLIN – Promocija Evropskog filma (European Film Promotion - EFP) u svom 24. izdanju...

Jedinstveni hrvatski freak-folk-punk-trip-hop dvojac Seine objavio novi videospot ‘Elektro Zlo’

Jedinstveni hrvatski freak-folk-punk-trip-hop dvojac Seine objavio je novi videospot za pjesmu 'Elektro Zlo' s prošlogodišnjeg albuma '22' (Moonlee Records...

Ovo je treći put da moj film otvara Sarajevo film festival, sa takvim iskustvom trebalo bi da mi je to rutina. Ali nije. Trema je ista kao i prvi put, jer je ovaj festival jedan od najboljih i najvažnijih filmskih događaja, tako da je to velika odgovornost, ali i ogromna čast. Nadam se da smo napravili film koji je na nivou veličine događaja”, kaže Žalica.

Radnja filma događa se u aprilu 1992. godine kada se brojna porodica, razbacana po celoj Jugoslaviji, okuplja u Sarajevu oko odra stare majke.

Baba nije dobro, ali se prognoza porodičnog lekara da je njena smrt pitanje minuta, pretvara u sate, pa onda dane, što prouzrokuje spletke, prevare i svađanja oko nasledstva koje će ostati iza nje, a naročito oko velike porodične kuće u Sarajevu.

Uloge u filmu ostvarili su glumci Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Bane Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija i Mira Banjac.

Reditelj kaže da je bilo vrlo zahtevno, nabijen plan, ograničen budžet, vrlo nezahvalno doba godine za snimanje, dakle svi uslovi za stres, ali, bilo je upravo obratno, čisto uživanje i nimalo stresa.

Za to je zaslužna fantastična ekipa, i saradnička i autorska i produkcijska. Bio je to tim prijatelja spreman na sve, krvavi rad, ali i uživanje u druženju, privilegiji da možemo biti zajedno u jednom izazovnom i zanimljivom procesu”, kaže Žalica.

Film su producirali Obala Art Centar, Sarajevo Film Festival i Turska državna radio-televizija u okviru zajedničkog projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane.

Kako organizatori festivala ističu sigurnost i zdravlje gostiju i zaposlenih je prioritet.

Festival će biti održan u skladu sa savetima zdravstvenih stručnjaka. Ponašajući se odgovorno i u okviru jasno definisanih smernica, možemo pokazati kako se društvena kohezija može graditi i tamo gde smo dužni da održavamo fizičku distance”, poručuju iz organizacije.

IzvorTanjug

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

“Kratki metar iz ženskog ugla” online u Institutu “Servantes” od 7. decembra

Novi španski filmovi ženskih autorskih rukopisaČetiri kratkometražna filma španskih rediteljki biće dostupna od 7. do 28. decembra za besplatno gledanje na Vimeo...

Legendarna YU grupa obeležila sinoć (04.12.) svoj 50. rođendan izuzetnom kolekcijom svih albuma

Jedan akord dovoljan za rokenrol, a dva su već gužvaJubilej od čak pet decenija postojanja, uz promociju boks set izdanja “50 godina YU grupe”...

EDO PLOVANIĆ MUZIKA.HR: Imam jednu excelicu sa svime šta želim napraviti, čovječe, nema kraja

U najnovijem nastavku naše muzičke PR priče, upoznajemo veoma zanimljivog, ambicioznog, nadasve svestranog mladog čoveka, koji je do sada postigao toliko toga kao da...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!