Pregled vikend koncerata domaćih imena u Beogradu (25.11.- 27.11.): Bojana Stamenov, Činčila, Vrooom

Šarenolika žanrovska ponuda: bluz, soul, pank, alternativni rok, elektro

0
Reklama

Šarenolika žanrovska ponuda: bluz, soul, pank, alternativni rok, elektro


BEOGRAD, 25. novembra – Pevačica Bojana Stamenov, bendovi “Činčila”, “Vrooom” i “Kobold” imaće koncerte večeras i sutra u Beogradu na scenama Elektropionira, rok kluba Fest, kao i Doma omladine Beograda.BOJANA STAMENOV
Petak, 25.11. 21.30h
Klub Fest – ZemunSrpska Areta Frenklin, kako mnogi zovu soul bluz damu Bojanu Stamenov nastupiće sa svojim bendom večeras (petak, 25.11.) u poznatom rok klubu Fest u Zemunu.

Jedna je od najboljih vokala srpske muzičke scene potiče iz muzičke bluz porodice i veoma je rano počela da se bavi muzikom, od klasične gitare, preko renesansne i arapske laute i drugih instrumenata, do raskošne vokalne interpretacije bluza, fanka i soula na mnogim nastupima, koncertima i gostovanjima.

Nakon učešća i predstavljanja široj javnosti u trećoj sezoni TV serijala „Ja imam talenat“, Bojana je poccela saradnju sa poznatim muzičarima, krenuli su studijski angažmani i nastupi na bluz festivalima i muzičkim manifestacijama širom zemlje.

Onda je Stamenov 2015. godine predstavljala Srbiju na takmičenju za Pesmu Evrovizije sa kompozicijom „Beauty Never Lies“.„Bojana Stamenov bend“ je bluz sastav koji je nastao 2021. godine, sa autentičnim bluz zvukom, autorskim kompozicijama.

Sastav trenutno radi na svom prvom albumu koji će sadržati bluz i soul žanr.

Članovi benda su, pored Bojane kao glavnog vokala i tekstopisca: Gabor Bunford (saksofon), Goran Evetović (bubnjevi), Armand Mesaroš (bas gitara), Dušan Milivojević (glavna gitara i kompozitor autorske muzike benda).


Bojana je imala razne zapažene nastupe po Beogradu i Srbiji (uoči premijere američkog filma “Respect” o Areti Frenklin u Mts Dvorani ili učešće na jazz festivalu Niššville u Nišu), a bila je i jedan od laureata na novom izdanju “Beogradskog proleća” sa duetskom pesmom “Kada kažeš ljubav” sa hrvatskim kolegom Markom Toljom.

Nedavno je Bojana Stamenov band gostovao i na samostalnom koncertu u Domu kulture Novi Sad.VROOOM

Petak, 25.11.
Antishop Elektropionir


Posle više od 150 nastupa u 13 država, uz 37 festivalskih nagrada u muzičkim predstavama „Dogvil“ i „Jami distrikt“ reditelja Kokana Mladenovića, u kojima uživo izvodi svoju muziku, beogradska grupa “Vrooom” ponovo svira i van pozorišta – večeras, 25.11. u klubu alternativne muzike – AntiShop Elektropionir.

Od 1999. do 2011. godine objavili su pet albuma, a grupa je održala nekoliko stotina nastupa u Evropi svirajući u različitim koncertnim prostorima – od underground klubova do velikih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.

Članovi grupe „Vrooom“ komponovali su muziku za preko 60 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih uživo, kao i za performanse, izložbe, dokumentarne i igrane filmove.

Dobitnici su brojnih priznanja – Sterijina nagrada za najbolju originalnu scensku muziku 2013., nagrada „Davorin Popović“ za najbolji vokal na albumu i „Izvođač godine TV Metropolis” (2006).


Grupa Vrooom obradovaće uskoro svoje fanove i novom muzikom. Bend najavljuje da će 1. decembra, diskografska kuća Multimedia Music objaviti dve nove pesme – „Svima treba ljubav“ i „Klik (Outside in)“, a u toku naredne godine očekuje se i novi album.


Lider benda je Marko Grubić, a pevačice su se menjale, te je u jednom momentu skorije za vokalom bila glumica Isidora Simijonović, dok je sada jedna druga glumica – Tamara Radovanović.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/523812342637717

Najava, Elektropionir: https://youtu.be/vgYC9-LPuyM

Vrooom: https://www.youtube.com/channel/UCt5ajnDgB6JFe3p7eXE38lA
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063315423880
https://www.instagram.com/vrooom__/

Multimedia Music:

www.multimedia-music.com

www.facebook.com/MultimediaMusicSRB/

www.youtube.com/channel/UCImyKst5_VzEjQgryH_wGMAVROOOM _ foto Sara Simović

Vrooom_ foto Saša Ivanović
KOBOLD
Petak, 25.11
Klub DOB
(Dom omladine Beograda)Bend „Kobold“ održaće večeras – 25.11. samostalni beogradski koncert u Klubu Doma omladine, uz podršku grupe „Get Off The Throne“ iz Vrbasa koji će kao predgrupa svirati od 21.00h.


Kobold je beogradski spid metal trio osnovan 2015. godine u Beogradu.
Bend čine osnivač, Elio Rigonat na vokalu i gitari, Stefan Stanojević “Mračajski Profa” na bas gitari i Pavle Simić “Yopa“ na bubnju.

Grupa iza sebe ima EP, tri studijska albuma, live EP i live album, kao i skoro 100 nastupa po Balkanu. Bend je treći album izdao za japansku izdavačku kuću „Jackhammer Music Japan,“ koja ga je distribuirala po celom Japanu, i ostatku sveta.

Zvuk benda je okarakterisan brzim pankerskim ritmovima na bubnju, visoko tehnikalnim spid metal rifovima na gitari i bas gitari, karakterističnim visokim vokalima, kao i upečatljivim energičnim binskim nastupom.


Sastav “Get Off The Throne” je scumcore grupa iz Vrbasa koja postoji više od jedne decenije i iza sebe ima dva albuma, veliki broj singlova, EP i demo izdanja.

Satnica pank koncerata:
20:45 otvaraju se vrata
21:00-21:45 Get Off The Throne (Vrbas)
22:00-00:00 KOBOLD

ČINČILA
Subota, 26.11.
Klub Fest – ZemunSarajevski alternativni rok bend „Činčila“ će gostovati sutra (subota, 26.11.) u zemunskom klubu Fest u okviru njihove balkanske turneje 2022.

Sastav “Činčila” je poznat po jako energičnim koncertima u kojima je uvek uključen autentičan performans, scenski nastup i vizualna umetnost. Repertoar koji će ovaj sastav izvoditi se sastoji od miksa pesama sa njihova dva studijska albuma „Šta Znam“ i „Bez oblika“.

 Iza sebe imaju više samostalnih koncerata, izložbi i festivala,  jedan od najznačajnih za njih je nastup na festivalu Exit u Novom Sadu 2017. godine.

Bend je objavio i drugi album „Bez oblika“ 2019. za izdavačku kuću „Lampshade Media“ iz Beograda.

ČINČILA


Nedavno je objavljen i njihov novi video spot za pesmu „Obojimo se“, interesantan eksperimentalni VHS video, delo frontmena benda Vanje Solakovića.

“Činčila” je definitivno jedan od glavnih BiH predstavnika alternativne rok muzike novije generacije.

Stekli su pažnju i popularnost u svetu domaće alternativne muzike nakon izdavanja prvih par singlova i albuma prvenca „Šta znam” (2016) u izdanju “Hayat production”.

Drugi album „Bez oblika“ uz mnoge spotove sa tog izdanja je bendu otvorio vrata na regionalno tržište alternativne rok muzike.

Tačne lokacije i datume turneje širom BiH, Hrvatske, Srbije i Slovenije publika može da vidi na njihovoj Facebook i Instagram stranici.


Ivan Makragić
TANJUG / Music Pocket


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here