Predstavljeno novo muzičko izdanje “Zvezde pevaju Čaroliju”: Leontina, Ana Stanić, Kiki, Sergej Ćetković, Tijana Dapčević

Najnovijih 19 pesama za najmlađe kao budući veliki hitovi

0
Reklama


Najnovijih 19 pesama za najmlađe kao budući veliki hitovi

Promocija novog albuma “Zvezde pevaju Čaroliju” kompozitorke Leontine Vukomanović i Dečjeg hora “Čarolija”, održana je u četvrtak (09.09.) na lokaciji PGP prodavnice RTS Kluba u Beogradu.

Poznati pop i rok muzičari su otpevali 19 pesama na albumu u zajedničkom izdanju diskografskih kuća PGP RTS i “Hype production”: Jelena Tomašević, Goca Tržan, Leontina, Tijana Dapčević, Ivana Peters, Ana Stanić, Sergej Ćetković, Sale Tropiko, Kiki Lesendrić i Darija Vračević.  

Čuveni dečiji muzički festival „Čarolija“ je tokom 15 godina svog postojanja iznedrio više od 150 kompozicija za najmlađe, a neke od najlepših se nalaze na spomenutom najnovijem albumu.

 Mnogi od učesnika ovog projekta su i autori kompozija koje peva „Hor Čarolija“ i koje su tokom godina izvedene na istoimenom festivalu.


Leontina Vukomanović, pevačica, muzički autor, osnivač Hora Čarolija, navela je da su od čak od 150 pesama Hora “Čarolija”, koliko imaju u kolekciji,  za ovo izdanje izabrali „najslađih 19″.


   “Drago mi je što su neki zvezda pop i rok muzike  zapravo bili i autori pesama na festivalu „Čarolija“, rekla je Leontina, i spomenula Kikija Lesendrića, pesmu Ane Stanić „Maleni cvet„, dok je Tijana Dapčević takođe komponovala numeru – „Pikokio u Tokiju“.


“Kuća PGP RTS je bila izdavač mojih prvih izdanja kada sam počela da radim, uz svoju solo karijeru  i kao autor za decu, pre deceniju i po („Leontina za decu“). Sarađujući sa najboljim pop rok autorima, evo sa nama je kao jedan od autora i Vladimir Graić, mi istrajavamo u našoj borbi za pravu dečju pesmu. To je i moja misija, kao dečjeg autora i misija festivala Čarolija”, nadahnuto je otkrila Leontina, a zatim dodala:

Ono što još želim da podelim sa vama je zadovoljstvo, što kad god muzičare, kolege – pozovem da radimo za decu oni se  svi odazovu i to nas sve izuzetno raduje„.


Vladimir Graić, direktor PGP RTS rekao je sledeće:
Ovo divno izdanje nastalo je uz mnogo marljivog truda i rada, u divnoj saradnji Hype produkcije, kao izvršnog producenta, svih izuzetnih autora i izvođača i PGP RTS- a.
Kad se pojave ovakvi muzički materijali, svi se razveselimo i razgalimo, budemo puni nekog elana jer smo i mi bili deca. Probudi nam se neka lepa energija i kada se radi nešto za decu, uvek „proradi“ neki dečiji duh i iskonska radost života u nama“.


Pop rok muzičar Kiki Lesendrić je izjavio da dečja muzika kod nas oduvek ima dobru tradiciju, a Leontina na najbolji način to održava i unapređuje,  I zato se uvek rado odaziva za svaku saradnju.

Verujem da će i ove naše pesme neke nove generacije pamtiti kao lepa sećanja na svoje detinjstvo. Pesma koju izvodim ima specifčnu poruku, verujem da će se deci dopasti. Uvek mi je zadovoljstvo da učestvujem u ovakvim projektima“, zaključio je Lesendrić.


Pop dama Ana Stanić je obavestila da na ovom albumu peva dve pesme, gde jedna govori o prvoj simpatiji i veoma joj  je draga, divna je pesma.

 “Drugu moju pesmu „Maleni cvet“, za koju sam uradila muziku na tekst Branka Miljkovića, pevala  sam mom sinu kad je bio beba i zato mi je i ona draga, ali i važna, na poseban način. Verujem da će se obe pesme dopasti i drugoj deci. Za saradnju sa Čarolijom, uvek se rado odazovem a Čarolijanci su bili gosti i na mom solističkom koncertu“.


Pop pevač Sergej Ćetković peva dve pesme na albumu.
 „Zahvaljujem se na pozivu Leontni, pre svega što brine i trudi se sa svima nama zajedno – da deca i mladi u ovom dobu dobiju nešto vredno, kvalitetno i lepo- od muzike, poezije, prilagođene i smislene dečje literature do TV serija i drugih kulturnih sadržaja za decu i mlade. Nadam se da ćemo i dalje svi zajedno još mnogo toga lepog i vrednog stvoriti za našu decu“, rekao je Ćetković.


Među izvođačima na ovom izdanju je i predstavnica Hora Čarolija- mlada Darja Vračević, koja je „Čarolijanka sa najdužim stažom“. Ona je sada tinejdž zvezda, predstavljala je Srbiju na Pesmi Evrovizije i gradi muzičku karijeru shodno njenom uzrastu, a u Hor Čarolija došla je sa nepune tri godine…


U ime Hype produkcije, glavna i odgovorna urednica Marina Kotevski  podelila je zadovoljstvo zbog zajedničkog izdanja sa PGP RTS-om i najavila „Čarolijin Magični karavan“, koji će obići Srbiju i uključiti mališane širom naše zemlje u ovaj projekat, da iskažu svoju kreativnost, nauče nšto novo i zabave se.
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here