Predstavljamo vam prvi album „Šta ako“ i novi spot beogradskog dvojca „Voda zove“

0
Reklama

Debitantski album se može posmatrati kao simbolični početak jednog benda, a pošto su Weird Fishes sačekali praznični period na kraju godine i petogodišnjicu nastanka benda, njihov prvi album „Šta ako“ i spot za pesmu „Voda zove“ je i novogodišnji poklon za sve stare i nove fanove.

Iako je ovo njihov prvi album, Katarina Vukoman i Peđa Todić su već odavno poznati na beogradskoj sceni. Brojnim nastupima i neuobičajenim repertoarom za jedan akustični cover duo, Weird Fishes su privukli pažnju izvedbama koje zvuče autentično i originalno, čak i kada su tuđe pesme u pitanju.

Iz mešavine žanrova pod čijim su uticajima svirali, nastao je jedinstveni miks: gorko-slatki melanholični elektro pop, koji je konačno sačuvan na ovom debitantskom izdanju.

Album se sastoji iz devet pesama, od kojih su singlovi Over and Out i prva pesma na maternjem jeziku Ovde ranije objavljene uz spotove. U produkciji i aranžmanima starijih kompozicija čuje se i oseća uticaj braće Srđana i Pavla Popova, dok je u novim pesmama svoj trag ostavio Marko Benini. Album je presek dosadašnjeg rada benda i specifičan je zbog toga što sadrži pesme na engleskom i srpskom jeziku, a uz one poznate od ranije, na albumu se nalazi i nekoliko novih kompozicija.

https://glitch.us4.list-manage.com/track/click?u=288a65db0947915fadfb33de9&id=e8c07905fb&e=390d80c436

Najnoviji spot singl „Voda zove“ na najbolji način dokazuje autentičnost ovog benda, kao i pravac za koji su se opredelili u daljem autorskom radu. U art direkciji Jasne Prolić, montaži Žarka Brecla i kolor korekciji Đurđine Tomić, spot minimalističkom estetikom dopunjava raskoš i zrelost njihovog izraza, kako u pogledu muzike, tako i u pogledu teksta.

Nakon pet godina od nastanka, Weird Fishes zvanično dobijaju prvo izdanje za buduću bogatu diskografiju. U predstojećoj godini nadaju se brojnim nastupima i predstavljanju albuma u proširenom sastavu sa bendom. 

Sudeći po ovom debitantskom izdanju, publika će još dugo plivati i uživati u njihovom zvuku.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here