Predstavljamo vam drugi spot i singl benda Superpaun “Sedi kraj mene”

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Pesmom “Sedi kraj mene” beogradski bend Superpaun nastavlja da otkriva svoje talente i lepote. Nakon prvog singla “Na vrhu brega”, nova pesma i spot se nadovezuju, prikazujući još jedan deo sveta ovog benda. 

Pesma je komponovana u periodu pandemije, tokom 72 sata policijskog časa i vikend-zaključavanja. Članovi benda, okupljeni u kući gitariste, proveli su izolaciju u kreativnom radu na muzici, pa se u pesmi prepoznaju i osećaju tragovi takvog iskustva: repetativno razlaganje melodije kroz čitavu pesmu nosi u sebi monotoniju i ograničenost proživljenog. Solo deonica predstavlja jedinu uzlaznu putanju iz takvog stanja i poentira pesmu novom nadom. Pesma je snimana u studiju SAE instituta uz pomoć Darije Dimitrijević, a Ivan Kostić, kao i u slučaju prvog singla, potpisuje miks i master.

Tekst pesme nastao je devet godina ranije, a napisao ga je Vladimir Šulović, glavni vokal benda, sa željom da u ljubavnoj pesmi izrazi i kritiku društva koje neprestano hrli za novim, a da ne poznaje ono što već ima. 

Muzički video objedinjuje ove ideje i suprostavlja se atmosferi straha i zatvorenosti u kojoj je pesma nastala. Lokacije su pažljivo izabrane i donose prizore divljih pejzaža Krčedinske ade, napušene katoličke crkve u Putincima, kao i mesto atentata na kneza Mihaila Obrenovića u parku Košutnjak. Kroz ove scene vode nas Dušan Cvijović, glavna muška uloga, čije lutanje i traženje budi mitske slike Odisejevog traganja, posebno kada se kao njegov par pojavi Emilija Savić, glumica koja dopunjava potragu svojim akcijama i upečatljivom scenom odapinjanja strele premešta akciju na svoj lik. 

Realizaciju scenarija režijom, montažom i kamerom ostvario je Luka Cvetković, čime se nastavila njegova saradnja sa bendom, prepoznatljiva po upotrebi predmeta koji u sebi nose simboliku poznatu još iz antike. U novom spotu vidimo poigravanje sa pletivom, a uz njega se može prepoznati i ogledalo iz prvog spota, što je detalj koji simbolično spaja i pravi zajednički niz u pričama Superpauna. 

Sa svakom novom pesmom Superpaun se sve više približava publici, dajući joj prostora da se preko singlova spontano okupi pre nego što se bend predstavi u punoj lepoti i snazi.

“Sedi kraj mene” je poziv pažljivom slušaocu da se pridruži priči na njenom početku, a Superpaun ekipi se možete pridružiti 14.10. na njihovom sledećem nastupu na beogradskoj Zappa Barci.

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket