Pozorišni festival u Parobrodu od 10. do 17. aprila

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Prvi “Pozorišni festival u Parobrodu” biće održanod 10. do 17. aprila na sceni Ustanove kulture Parobrod u Beogradu kao presek predstava u okviru produkcije te institucije, saopštili su organizatori.

   Na taj način publika može da se upozna sa pozorišnom scenom Parobrodai da prati sve one komade koji već neko vreme čine stalan repertoar, kao i da vidi nova ostvarenja koja će u narednom periodu biti deo teatarskog programa.

 Festival se otvara u subotu sa predstavom „Šuma na kraju vremena“ u režiji Ivana Jovića, prema tekstu Monje Jović, u izvođenju Anđele Popović.

 Ta monodrama predstavlja surove priče žena koje je oblikovala istorija na ovim prostorima, kao suočavanje sa tragičnim odnosom ljudskih bića prema prirodi koju žele da menjaju.  
  U ponedeljak, 12. aprila na repertoaru je „Holivudski san“ po motivima komada „Džepovi puni kamenja“ autorke Meri Džons. 
 Režiju i adaptaciju potpisuju sami glumci ovog poznatog dela – Miloš Đurović i Dušan Matejić, a specifičnost projekta je da samo dva glumca igraju sve moguće likove iz te drame.

 Radnja je fokusirana na dvojicu mladih statista na snimanju holivudskog filma, koji pokušavaju da ostvare svoje snove. 
Susret sa velikom filmskom mašinerijom ih u početku fascinira, a zatim počinju da upoznaju i njene druge strane, posebno kada se jedan od njih zaljubi u glavnu glumicu.

  Taj komad je bio popularan na sceni Ateljea 212 koji se godinama sa velikim uspehom igrao, a glavne uloge su tada tumačili Nenad Jezdić i Nebojša Cile Ilić. 

 Utorak, 13. april rezervisan je za predstavu „Uspomene Sare Bernar“ u režiji Srđana Markovića, u izvođenju Gale Šalipur i Ivana Ninčića.
   Duo drama ilustruje život čuvene glumice Sare Bernar u druženju sa svojim batlerom, kroz prizmu poslednjih dana i putem  njenih uspomena. 
Komad je pre nekoliko sezona igran i u Narodnom pozorištu u Beogradu, kao koprodukcija sa Šabačkim pozorištem, gde su igrali Slobodan Beštić i Dobrila Stojnić. 

  „Disko svinje“ (Disco Pigs) kao komad čuvenog irskog autora Endija Volša, igraće se 14. aprila, a već je bio na sceni UK Parobroda izveden u okviru ovogodišnjeg Beogradskog irskog festivala.
  Jovana Golubović i Strahinja Padežanin igraju dvoje mladih tinejdžera koji se susreću sa novim, do tada nepoznatim emocijama, koje razvijaju jedno prema drugom tokom emocionalnog i seksualnog sazrevanja.
  Komad je delo studenata glume Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu u klasi profesoraBranislava Lečića i asistenta  Dubravke Kovjanić.  Čuvena drama se igra dugo u SNP-u (Novi Sad), a jedno vreme je bila i na repertoaru BDP-a, kada su igrali Branislav Bane Trifunović i Marija Karan. 
Snimljen je i film 2001. godine, gde je glumio Cillian Murphy, danas zvezda TV serije “Birmingemska banda” (Peaky Blinders). 
  Performans “Zemlja” je na programu 15. aprila, u režiji Jadranke Anđelić, gde igra performerka Ljubica Damčević.
  Sledećeg dana, 16.04. igra se drama “Čekanje” u režiji glumca i muzičara Ivana Jevtovića, a u toj duo drami, koja je ranije bila deo repertoara UK Parobrod, igraju Janko Cekić i Lazar Dubovac. 
 Inspiraciju za projekat autori su pronašli u italijanskoj drami “Čekajući Marčela” tandema Stefano Riči i Đani Forte. 
  To je priča o usamljenosti, otuđenosti, odvojenosti od realnog života, o čovekovoj potrebi za socijalizacijom, o nadi da će svi biti prihvaćeni od strane društva. 

 Završni dan festivala 17. aprila predviđen je za predstavu “Zagonetka revolucije”, u produkciji Dah teatra, u režiji osnivača tog neverbalnog pozorišta pokreta – Dijane Milošević, dok igraju – Evgenija Eškina Kovačević, Ivana Milenović Popović, Ivana Milovanović i Ivan Nikolić.

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Otvaranjem ulice kultnog filma „Lepota poroka“ završen prvi festival svesnosti i intimnosti na Adi Bojani

Otvarajem ulice „Ljepote poroka“ u samom srcu Ade Bojane, zatvoren je ADA Divine Awakening, prvi festival svesnosti i intimnosti...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket