POZNATI PRVI UČESNICI ZAJEČARSKE GITARIJADE

0
Reklama

Riblja Čorba biće najveća zvezda ovogodišnje 54. Gitarijade u Zaječaru, koja je planirana da se održi 17. i 18. septembra.

Bend nastupa prve večeri, a informaciju je Bora Đorđević podelio sa fanovima preko oficijalne Fejsbuk stranice. Naša najpopularnija rok grupa s uspehom radi već 43 godine. Za sve ove godine objavili su 20 studijskih i osam živih albuma, a album „Beograd 1981“ je deveti koncertni album, najstariji živi Čorbin zapis sa koncerta održanog 28. marta 1981. godine u novobeogradskoj Hali sportova i prvo izdanje iz nove edicije „The Official Bootleg Archive Series“.

Ovaj album sadrži 10 pesama sa prva dva albuma Riblje čorbe („Kost u grlu“ i „Pokvarena mašta i prljave strasti“), među kojima su veliki hitovi „Ostaću slobodan“, „Rokenrol za kućni savet“, „Evo ti za taksi“, „Egoista“, „Vidiš da sam gadan kad sam tebe gladan“, „Zvezda potkrovlja i suterena“, ali i mnoge sjajne pesme koje nikada nisu objavljene ni na jednom živom albumu poput „Vrlo, vrlo zadovoljan tip“, „Ja sam još ona ista budala“, „Hej, ćale“, „Srećan put, pišo moja mala“.

Omot ploče i CD je odlično opremljen, sadrži originalne fotografije sa tog nastupa, a deo grupe je tada bio i Bajaga.- Puno peripetija bilo vezano za organizaciju tog koncerta, od postavljanja ozvučenja, tonske probe, pa do toga da uprava Hale sportova nije htela da dozvoli da se ugase svetla za vreme nastupa – seća se Bora Đorđević. Album se može naći u prodaji u svim bolje snabdevenim prodavnicama ploča i diskova, kao i putem interneta. Na Gitarijadi ulaz će biti omogućen samo uz potvrde o potpunoj vakcinaciji, preležanom kovidu 19 ili negativan test koji nije stariji od 48 sati. Koncerti se održavaju na Kraljevici i trajaće od 20 časova do jedan sat posle ponoći.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here