Poznati datumi i gradovi turneje “Skupi snagu” benda “Buč Kesidi” po zemlji i regionu

Popularni duo odlazi na put u 12 gradova, ali time se njihov plan ne završava

0
Reklama


Popularni duo odlazi na put u 12 gradova, ali time se njihov plan ne završava

PANČEVO, 13. marta: Elektro pop rok duo “Buč Kesidi” iz Pančeva na društvenim mrežama u nedelju je objavio svoju ekskluzivnu klupsku turneju pod nazivom “Skupi Snagu”, koja obuhvata 12 gradova po Srbiji i regionu.

Koncerti su izuzetno ograničenog kapaciteta na kojima će publika moći da uživo prvi put čuje neke pesme sa novog albuma u nastajanju, pored naravno regularnog repertoara koji sviraju uvek na svojim nastupima.


Prodaja ulaznica za predstojeću turneju počinje u ponedeljak, 20. marta na svim lokacijama koncerata.

Podsetimo, popularni muzički duo “Buč Kesidi” svoj bend je nazvao prema kultnom američkom vestern filmu “Buč Kesidi i Sandens Kid” (1969) Džordža Roj Hila, gde su bili glavni – Robert Redford i Pol Njumen.


Foto: @iso.duo.studio


Duo čine bubnjar i vokal Zoran Zarubica i gitarista – vokal Luka Racić, koji su15. januara su objavili datume svojih koncerata na društvenim mrežama Facebook i Instagram, tako su zakazali prvo koncert u dvorani Spensa u Novom Sadu za 20. maj, onda na stadionu “Šalata” u Zagrebu 27. maja, da bi ovaj triptih koncerata zaokružili 3. juna na stadionu Tašmajdan u Beogradu.
Za te koncerte prodaja karata počela je 19. januara, i veruje se da će kompletni kapaciteti tih ogromnih prostora uskoro biti veoma – rasprodati.

Osim ta tri velika koncerta, momci su se odlučili za navedenu turneju koja obuhvata atraktivne klubove po našoj zemlji i šire.

Prvih 150 karata biće po promotivnoj ceni na mestu održavanja koncerta, a više informacija publika može pronaći na zvaničnim Facebook eventima svakih od 12 koncerata.

“Budite spremni, očekuju se gužve na vratima”, poručuju Luka i Zoran.
Foto: @iso.duo.studio
Tako će im turneja početi 30. marta u Omladinskom kulturnom centru (OKC) Vranje, sledećeg dana (31.03.) će biti u Domu kulture Pirota, onda 1. aprila u Omladinskom centru Zaječara, a 2. april im je rezervisan za Jagodinu i to u Gimnaziji “Svetozar Marković”.

Nakon tri dana pauze, čeka ih koncert 5. aprila u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici, i to u prostoru CKZ Ribnica, a naredne večeri 06.04. gostovaće u Gradskom kulturnom centru Užice.


Na listi im je 7. aprila i Kruševac u Klubu K2, zatim sledeću noć 08.04. su u Čačku – Klub Zona 9, onda 09.04. u Valjevu, na pozornici kluba “Tchardak”, i onda će napraviti četiri dana odmora.

BUČ FOTO – Vedrana Vukojević & Luka Trajković

Foto: @iso.duo.studio

Naredna stanica im je Zrenjanin – 14. aprila i sve popularniji klub “Mitraljez”, da bi nastavili dalje po Vojvodini i sledeće veče 15.04. svirali u Subotici, u klubu “Pogon”.

Posle pauze duže od dve nedelje, “Buč Kesidi” će 5. maja zaokružiti turneju u Sarajevu, na sceni kluba “Cinemas Sloga”.


Ipak, kako su napisali na Facebook stranici, izgleda da tih 12 gradova nije sve – “Nove datume dodaćemo u narednom periodu, u komentarima predlažite gde želite da nas čujete: Niš, Split, Kragujevac, Banja Luka, Skoplje…? Predlažite”.

Bend je uveliko dostigao regionalnu popularnost, o čemu svedoče milionski pregledi na platformi YouTube, izuzetno posećeni koncerti, kao i nagrade za koje su nominovani i koje su osvojili, tokom 10 godina karijere, jer su osnovani 2013. godine u Pančevu.
Foto: @iso.duo.studioNeka od priznanja su im nominacija “Impale” za Evropski nezavisni album godine, GODUM nagrada Udruženja muzičara rok, zabavne i džez muzike Srbije, za najbolje mlade snage 2020, MAC Awards 2020 – Alternativna pop numera godine (za hit “Nema ljubavi u klubu”, ELLE Style Awards 2020 – Up-And-Coming Artist nagrada, RUNDA nagrada 2020 – Najbolja pesma – za singl “Nedelja ujutru”.

Takodje, osvojili su i “Adria Muzzik Video Awards” – Najbolji video, za spot hit pesme “Tiho” i mnoge druge, a i ove godine su osvojili nagradu za najbolju pesmu na MAC Awards u Štark Areni, za numeru “Idemo do hodnika”.


Nastupali su i snimali muziku za domaću TV seriju – sapunicu “Žigosani u reketu”, a inače u njihovim spotovima gostuju poznati glumci kao Miona Marković, Jasmina Večanski i Aleksandar Srećković Kubura.Za sobom imaju dva studijska albuma – “Posesivno-Ospulsivni Hospul”(2016) i “Euforija” (2019), kao i jedan live album “Euforija uživo” (2021), i takodje istoimeni koncertni dugometražni film, koji je bio prikazivan u bioskopima širom regiona.


Bend je tokom 2022. godine nastupio na gotovo svim najvažnijim domaćim festivalima, redovni su na Exitu ili Arsenal festu koji su otvorili prošle godine u Kragujevcu, a za vreme leta 2021. pamti se njihov veliki koncert na Platou kod Pobednika na Kalemegdanu u Beogradu, kao i pet uzastopnih rasprodatih koncerata u Zagrebu, u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti.

“Buč Kesidi” je nedavno izbacio dva singla sa predstojećeg trećeg albuma – “Curimo po asflatu” i “Skupi snagu”, koje će publika imati priliku da čuje uskoro uživo prvi put.

IVAN MAKRAGIĆ

TANJUG / Music Pocket
Kadrovi sa snimanja muzičkog spota „Skupi snagu“
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here