Poznat kompletan program festivala “Novi tvrđava teatar” u Čortanovcima (03.09.-09.09.)

Šest predstava u takmičarskom programu iz celog regiona

0
Reklama


Šest predstava u takmičarskom programu iz celog regiona



ČORTANOVCI, 3. avgusta (Tanjug) – Ambijentalni pozorišni festival “Novi tvrđava teatar” u osmom izdanju biće realizovan od 3. do 9. septembra, na otvorenoj sceni ispred čuvene Vile Stanković u Čortanovcima, saopštila je direkcija festivala.

    Na programu se nalazi šest takmičarskih predstava, i jedna studentska, u čast nagrađenih, a produkcije obuhvataju ceo region.

  Festival će otvoriti premijera komada Život se sa mnom mnogo poigrao”, u produkciji samog festivala Novi Tvrđava Teatar, prema romanu Davida Grosmana, u dramatizaciji Darka Lukića i režiji uspešnog i nagrađivanog umetnika Dina Mustafića.

  Nakon te premijere sledi predstava “Jugoslavija, moja dežela” u koprodukciji Gledališča Koper (Slovenija) i Pozorišta Prijedor (Republika Srpska), po romanu Gorana Vojnovića, u dramatizaciji Ivana Velisavljevića i Aleksandra Novakovića, dok režiju potpisuje istaknuti Marko Misirača.



 



Porodična drama i tragikomedija “Berači snova” Vladimira Đurđevića u režiji Božidara Đurovića iz Zvezdara teatra (Beograd) takođe je u selekciji, dok iz rumunskog grada Georgeni stiže drama “Nesrećni” pozorišta “Figura Studio”.


 Drama “Pakao” u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i festivala Osiječko ljeto kulture, bazirana je na čuvenom delu Dantea Aligijerija, u dramatizaciji Nine Skorup, u rediteljskom čitanju Ivana Lea Lemoa.

  Publika će imati imati priliku da pogleda i dokumentarnu dramu “Ostajem ostati” u samostalnoj istraživačkoj produkciji grupe glumaca na jezicima koji se govore u Vojvodini (Emina S. Elor, Judit Laslo, Bence Salai i Robert Ošvar), u režiji Gabriele Crnković.

 Na dan zatvaranja, u čast nagrađenih biće igrana predstava “Narko baza na selu, po tekstu i režiji Vide Ognjenović, sa master studija Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu.

  Odlaganje festivala 2020. godine zbog korona virusa odnosilo se na pomeranje iz  uobičajenog letnjeg perioda u rani jesenji, što se pokazalo kao pogodnije za festival, tako da je od sada ovo stalni festivalski termin.

 Za posetioce festivala, autobuski prevoz do Vile Stanković će biti organizovan svake večeri iz Novog Sada i Beograda.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here