POTPIŠITE PETICIJU: Radio Študent pred zatvaranjem – osnovana koalicija za očuvanje legendarnog ljubljanskog radija

Radio Študent Ljubljana nalazi se ispred možda najvećeg izazova u svojoj 52-godišnjoj istoriji. Neočekivano i nenajavljeno brisanje Radio Študenta iz budžeta Studentske organizacije u Ljubljani za 2021. godinu moglo bi značiti kraj za najstariji neovisni i studentski medij u Evropi.

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Pesma Chasing Norda izabrana kao jedna od polufinalnih na International Songwriting Competitionu

Prijavljeni su izvođači iz 158 zemalja s preko 26000 pesama, a u žiriju su između ostalih istaknuti svetski izvođači...

ČETIRI KONCERTA TOKOM MARTA U GALERIJI ARTGET KULTURNOG CENTRA BEOGRADA

okom marta na sceni Kulturnog centra Beograda (KCB) u okviru ciklusa Koncerti u Galeriji publiku očekuje četiri koncerta klavirske muzike koje će izvesti pijansti...

Pozorišne premijere u martu (Vol. 2): cela Srbija van Beograda

Zanimljivi projekti kao pravi poduhvati u doba pandemije bez vidljivog kraja Mnoga pozorišta po Srbiji, kao i u...

Radio Študent, jedinstven na području država bivše Jugoslavije, ali i šire, nastao je kao rezultat studentskih pokreta krajem 60-ih. Kao nezavisni prostor slobode medija uspostavio se u liberalnim 70-ima, ostao glasan u 80-ima, igrao ključnu društvenu ulogu tokom procesa osamostaljenja Slovenije, preživio tranziciju sve do današnjeg trenutka.  Aktuelnu ekipu čini oko 200 saradnika raspoređenih u pet redakcija (politička, muzička, kulturna, i naučna) i dve službe (spikeri i tehničari) koji zajedno produciraju do 17 sati dnevnog programa. RŠ često sarađuje i s brojnim medijima s područja bivše Jugoslavije, a isto tako prostor u eteru daje i manjinama – četiri puta mesečno slušaoci mogu čuti emisije na srpskom i hrvatskom jeziku, dok se u prošlosti moglo čuti emisija na bosanskom i romskom jeziku.

https://radiostudent.si/

“Sve to se sad daje pod upitnik zbog neodgovornih poteza studentskih funkcionera koji žele iskoristiti koronakrizu da se reše RŠ-a. Dok je istina da se ŠOU suočava sa znatno sniženim prihodima, očito je da se radi o pritiscima jer im ne odgovora da RŠ kritično i neovisno pokriva svakakve nepravilnosti iza kojih stoje baš ti isti ljudi. O budžetu će ŠOU glasati po brzom postupku, već u četvrtak, 14. 1. 2021!”, javlja voditelj i nekadašnji urednik Antun Katalenić u ime Radio Študenta.

Poduprite rad Radio Študenta i potpišite peticiju OVDJE.

IzvorPress
FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Novi holivudski filmovi u domaćim bioskopima: “Tvist”, “Duša”, “Lovac na čudovišta”

Spektakl SF horor, animirani, moderni klasik, čuveni roman na platnu Moderna verzija kultnog romana “Olivera Tvista” Čarlsa Dikensa u...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket