Poster za seriju “Kosti” osvojio Srebro u Njujorku

Banjalučki dizajn na svetskoj sceni samo niže nagrade

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Banjalučki dizajn na svetskoj sceni samo niže nagrade

 BANJA LUKA, 3. maja (Tanjug) – Poster za televizijsku seriju “Kosti”, kao kreativni rad  marketinške agencije Aquarius iz Banje Luke, upravo je nagrađen srebrnom medaljom na prestižnom međunarodnom takmičenju “Poster Annual”, koje svake godine organizuje Graphis, čuvena izdavačka kuća iz Njujorka.

Za kreativni tim agencije “Aquarius”, ovo nije prvo priznanje za rad na kampanji serije “Kosti” (2020) producentske kuće “Bosonoga” iz Banja Luke.

Prvo priznanje su dobili početkom ove godine na smotri NO LIMIT Advertising festival u Sarajevu, gde je marketinška kampanja za spomenutu seriju  osvojila “Grand Prix” nagradu festivala, ali i nagrade u kategorijama – “Integrisane kampanje” – zlato, “Print & publikacije” – zlato i “Digital” – srebro.

Nagrađeni plakat za seriju “KOSTI”, marketinške agencije “Aquarius” iz Banja Luke
Graphis je u svetu poznata kompanija specijalizovana za dizajn i komunikacije, koja objavljuje najznačajnijue svetske godišnjake i nagrađuju radove iz celog svijeta u kategorijama dizajna, marketinga, ilustracija i fotografije.

 “Kosti” su u kategoriji “Mediji/TV promocija” objavljene u najvećoj svetskoj bazi kreativnog oglašavanja – “Ads of the World”.

Ova nagrada nije samo moja zasluga, već dobrim delom i mojih talentovanih kolega iz kreativnog odeljenja, koji su učestvovali u ovom projektu”, istakao je Dejan Šijuk, kreativni direktor u agenciji “Aquarius”.

  “Kampanja za seriju ‘Kosti’, i sve nagrade i priznanja koja je do sada osvojila, samo pokazuje koliko je zapravo važno da kreativci dobiju priliku da se izraze, bez ograničenja bilo koje vrste”, objasnio je Šijuk, koji je na nedavno održanom NO LIMIT Advertising festivalu u Sarajevu proglašen za kreativca godine u BiH.

Milica Janevski
Dragan Mićanović
Jovo Maksić
Marina Vodeničar
Boris Isaković
Nikola Rakočević
Sama serija od 10 epizoda je nastala prema scenariju glumca, pozorišnog reditelja i muzičara Nikole Pejakovića Kolje, koji i tumači jednu od važnih uloga sveštenika u tom projektu.

  Serijal predstavlja svojevrsni produžetak serije “Meso” gde je briljirao Igor Đorđević, kao i sam Pejaković, a u planu je i naslov “Koža”, čime će se zaokružiti trilogija o gradu Banja Luci, prema zamisli autora scenarija.

  U režiji Saše Hajdukovića, i produkciji kuće “Bosonoga”, veoma hvaljenu seriju čine vanserijski i izvanredni glumci – Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Dragan Mićanović, Milica Janevski, Boris Isaković, Ljubomir Bandović, Nikola Rakočević, Marina Vodeničar, Igor Đorđević, Aleksandar Đurica, Bojan Žirović i mnogi drugi.

 Krimi drama “Kosti” bila je jedna od najgledanijih TV serija na RTS 1 tokom protekle jeseni / zime 2020.- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Mjuzikl „Parče Brodvejske noći“ 17. septembra u Kombank Dvorani: Ivana Peters, Jelena Gavrilović, Marko Marković

Budući muzički spektakl u najavi sa hitovima iz filmova "Čikago", "Kosa", „Mulen ruž“, „Fantom iz opere“ BEOGRAD, 5. avgusta (Tanjug)...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket