Poslušajte novi singl „Zora“ korčulansko-zagrebačkog sastava Luxus Lord

0
Reklama

„Zora“ je novi singl korčulansko-zagrebačkog sastava Luxus Lord, odnosno prvi nakon njihovog dvostrukog albuma „Inkartani / Jutro nije bajka“ objavljenog 2015. godine. Nastavak je to saradnje sa zagrebačkim producentom Vedranom Kovačićem – Belim iz Chicken Studija, ali i početak saradnje s izdavačkom kućom Croatia Records za koju su potpisali ekskluzivni ugovor i najavili novi studijski album.

Žestoka rock poslastica nazvana „Zora“ otkriva nam njihov svet očaran žestokom gitarom i tamnom ritam sekcijom, ali i gromoglasnim vokalom frontmena Dalibora Farčića.

„Jako sam srećan i zadovoljan što imam tu sreću i privilegiju da provedem u različitim bendovima, osetiti raznorasni zvuk izvođača, pa često i zarobljen negde između euforije i depresije, i ponovo stvarati i promovisati svoj rad. Zajedno sa svojim ljudima u Luxus Lordu, a koji su zbilja vrhunski muzičari i entuzijasti, uživam u tom procesu stvaranja možda i više nego ikad pre. Puno nam znači saradnja s Croatia Recordsom, jer kad najveća izdavačka kuća u Hrvatskoj prepozna tvoju muziku onda to ima težinu i velika je potvrda za sve ono što radimo“, kaže Dale koji je napisao muziku i tekst, a uz njega aranžman potpisuju basist Stjepan Galić – G i bubnjar Franko Silić – Frenky.

Da bi dočarali svežinu zvuka ustali su u zoru i snimili spot s cenjenim rediteljem Dinkom Čvorićem poznatijim i pod aliasom Doringo koji je s njima već i ranije sarađivao. 

„Ovo je kao novi početak i praktično je najava za još pesama koje privodimo kraju pa i album koji će sledeće godine ugledati svetlo dana. Pazili smo na svaki detalj, snimali bubnjeve u velikoj sali Centra za Kulturu na Korčuli, izvodili posebne egzibicije sa snimanjem gitara, deo u Zagrebu, deo na ostrvu, koristeći opremu koja je unikatna, budili se u zoru i teglili opremu na vrhu kule Fortece da bi krenuli sa snimanjem videa kad počne izlaziti sunce. Druga lokacija je bila Ražnjić (Lumbarda) u podne kad sunce ubija, a treća Samograda (Račišće) za najlepši zalazak. Ultra naporna, ali i odlična avantura. Bez Vedrana Kovačića i Dinka Doringa te puno prijatelja i poznanika teško da bi išta od svega toga bilo moguće“, ističe Dale.

Luxus Lord postoje od 2005. godine, a cilj im je tada bio u alternativni, odnosno progresivni rock zvuk usaditi hrvatski jezik, što baš i nije slučaj na našoj sceni. Da je u pitanju idealna kombinacija dokazuje i popularnost među publikom, te brojni nastupi koje su imali u Hrvatskoj i izvan nje. Tu se svakako ističe i nastup pre Slasha iz Guns N’ Rosesa na Šalati

„Zora“ je idealna za pozornice, zatvorenog ili otvorenog tipa, stoga ne sumnjamo u njeno skorašnje uzdizanje iz pepela i na koncertima koji bi trebali uslediti, ako to korona kriza dopusti.

„Nadamo se povratku starog normalnog i koncertima. Kad dođe do toga bićemo spremni!“, poručuju Luxus Lord.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here