Poslušajte novi singl “Zora” korčulansko-zagrebačkog sastava Luxus Lord

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

“Zora” je novi singl korčulansko-zagrebačkog sastava Luxus Lord, odnosno prvi nakon njihovog dvostrukog albuma “Inkartani / Jutro nije bajka” objavljenog 2015. godine. Nastavak je to saradnje sa zagrebačkim producentom Vedranom Kovačićem – Belim iz Chicken Studija, ali i početak saradnje s izdavačkom kućom Croatia Records za koju su potpisali ekskluzivni ugovor i najavili novi studijski album.

Žestoka rock poslastica nazvana “Zora” otkriva nam njihov svet očaran žestokom gitarom i tamnom ritam sekcijom, ali i gromoglasnim vokalom frontmena Dalibora Farčića.

“Jako sam srećan i zadovoljan što imam tu sreću i privilegiju da provedem u različitim bendovima, osetiti raznorasni zvuk izvođača, pa često i zarobljen negde između euforije i depresije, i ponovo stvarati i promovisati svoj rad. Zajedno sa svojim ljudima u Luxus Lordu, a koji su zbilja vrhunski muzičari i entuzijasti, uživam u tom procesu stvaranja možda i više nego ikad pre. Puno nam znači saradnja s Croatia Recordsom, jer kad najveća izdavačka kuća u Hrvatskoj prepozna tvoju muziku onda to ima težinu i velika je potvrda za sve ono što radimo”, kaže Dale koji je napisao muziku i tekst, a uz njega aranžman potpisuju basist Stjepan Galić – G i bubnjar Franko Silić – Frenky.

Da bi dočarali svežinu zvuka ustali su u zoru i snimili spot s cenjenim rediteljem Dinkom Čvorićem poznatijim i pod aliasom Doringo koji je s njima već i ranije sarađivao. 

“Ovo je kao novi početak i praktično je najava za još pesama koje privodimo kraju pa i album koji će sledeće godine ugledati svetlo dana. Pazili smo na svaki detalj, snimali bubnjeve u velikoj sali Centra za Kulturu na Korčuli, izvodili posebne egzibicije sa snimanjem gitara, deo u Zagrebu, deo na ostrvu, koristeći opremu koja je unikatna, budili se u zoru i teglili opremu na vrhu kule Fortece da bi krenuli sa snimanjem videa kad počne izlaziti sunce. Druga lokacija je bila Ražnjić (Lumbarda) u podne kad sunce ubija, a treća Samograda (Račišće) za najlepši zalazak. Ultra naporna, ali i odlična avantura. Bez Vedrana Kovačića i Dinka Doringa te puno prijatelja i poznanika teško da bi išta od svega toga bilo moguće”, ističe Dale.

Luxus Lord postoje od 2005. godine, a cilj im je tada bio u alternativni, odnosno progresivni rock zvuk usaditi hrvatski jezik, što baš i nije slučaj na našoj sceni. Da je u pitanju idealna kombinacija dokazuje i popularnost među publikom, te brojni nastupi koje su imali u Hrvatskoj i izvan nje. Tu se svakako ističe i nastup pre Slasha iz Guns N’ Rosesa na Šalati

“Zora” je idealna za pozornice, zatvorenog ili otvorenog tipa, stoga ne sumnjamo u njeno skorašnje uzdizanje iz pepela i na koncertima koji bi trebali uslediti, ako to korona kriza dopusti.

„Nadamo se povratku starog normalnog i koncertima. Kad dođe do toga bićemo spremni!”, poručuju Luxus Lord.

IzvorPress
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket