Poslušajte novi singl Josipe Lisac „Daleko“

Josipa Lisac objavila novi singl „Daleko"

Đorđe Vesković
Rođen divnog septembarskog dana 1995. godine u Sremskoj Mitrovici, u svet novinarstva sam ušao profesionalno sasvim slučajno, kao saradnik specijalizovanog sajta "Evrovizija.rs".

podeli

popularno

Josipa Lisac predstavila je spot za novi singl Daleko, premijerno prikazan na CMC televiziji, dok je pesma predstavljena na Drugom programu Hrvatskog radija u emisiji „Music pub Zlatka Turkalja“. Brojna publika je s nestrpljenjem očekivala novu pesmu ove izuzetne umetnice koja već 53 godine osvaja istančanim muzičkim i modnim ukusom.

Spot je sniman u zagrebačkom Muzeju za umetnost i zanate čiji napukli zidovi svedoče o jačini potresa koji je pogodio hrvatsku prestonicu 22. marta 2020. godine. Reditelj spota je Marko Zeljković Zelja, s kojim je Josipa već sarađivala na realizaciji svog prvog blu-ray izdanja „Josipa Lisac from Croatia Records Studio… Tu u mojoj duši stanuješ“. Osim kadrova navedenog uništenog muzeja, u kojem je ova vrsna umetnica održala dva koncerta sredinom devedesetih godina prošlog veka, u spotu se pojavljuju i kadrovi zagađene prirode i njen žestoki odgovor kroz različite vremenske nepogode i prirodne katastrofe.

Tekst za ovaj budući hit je napisala Željka Veverec, koja je uz Tonija Starešinića napisala i muziku, dok je Josipa učestvovala i u izradi aranžmana zajedno sa Starešinićem, s kojim je već sarađivala u izradi singla Tebi putujem, snimljenom 2017. godine sa sastavom „Chui“, koji je bio nagrađen nagradom „Porin“ za najbolju kolaboraciju. Nedugo potom je Toni postao član Josipinog pratećeg benda sastavljenog od vrsnih umetnika.

Iako je ove godine, poput mnogih kolega, zbog pandemije morala odložiti unapred dogovorene koncerte, Josipa Lisac iskoristila je vreme za snimanje novih pesama i njihovu promociju, a godinu će pamtiti i po dobijenoj nagradi „Porin“ za životno delo.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Koncert EVA BRAUN 14. februara 2022. u 21:00 // Dom omladine Beograda

Dom omladine predstavlja koncert jedne od najvažnijih domaćih pop-rok grupa u poslednjih 30 godina!Prefinjena melodična muzika i poetski tekstovi...
Reklama
musicpocket