„POSLEDNJI DVOBOJ“ NOVA ISTORIJSKA DRAMA RIDLIJA SKOTA SA METOM DEJMONOM

OBJAVLJEN PRVI TREJLER NOVE EPSKE DRAME 20th CENTURY STUDIOS- „POSLEDNJI DVOBOJ“ Jedna žena usprotivila se celom narodu

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Svi ljubitelji filmova znaju da, tradicionalno, od septembra počinje prikazivanje filmova koji pretenduju da budu u trci za nagradu Oskar. Novi film proslavljenog sinaeste Ridlija Skota„POSLEDNJI DVOBOJ“ (The Last Duel) u domaće bioskope stiže 14. oktobra, nesumnjivo ima glavne adute da postane epski klasik kome ćemo se iznova vraćati.


  Tventi senčri studio ulazi u oskarovsku sezonu sa dugoočekivanim filmom „Poslednji dvoboj“, koji je rađen po istinitoj priči,  a reditelj Ridli Skot je sasvim izvesno pravni izbor za režiju ovog ostvarenja jer pored toga što je osvedočeni poznavalac epskih drama, u prilog tome idu njegovi filmovi „Duelisti“ (1977), „Gladijator“ (2000),„Prometej“ (2012) i “Egzodus: Bogovi i kraljevi” (2014), njemu je i 2003. godine dodeljena viteška titula za doprinos sedmoj umetnosti.


  Glumac koji je stasavao u Holivudu  Met Dejmon(„Dobri Vil Hanting“, „Bornov identitet“, „Marsovac) i nekadašnji marinac sa diplomom Džulijarda, holivudska zvezda u usponu Adam Drajver („Triologija Zvezdane staze“) koji je nominovan za nagradu Oskar za ulogu u filmu „Bračna priča“ ukrštaju mačeve u srednjevekovnoj borbi na život ili smrt.


Kralj Čarls VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž (Met Dejmon) spor  izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri (Adam Drajver) silovao njegovu suprugu (Džodi Komer) dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem.


 Značajnu ulogu u filmu ima Ben Aflek („Iščezla“, „Računovođa“, „Betmen protiv Supermena: Zora pravednika“), a pored toga je sa Metom Dejmonom napisao i scenario za film „POSLEDNJI DVOBOJ“. Ovaj dvojac je zahvaljujući najboljem scenariju nagrađen nagradom Oskar za film „Dobri Vil Hanting“. Koscenaristkinja na filmu „Poslednji dvoboj“  je Nikol Holofcener(„Možeš li da mi oprostiš?“).


  Ova istorijska drama u kojoj igra suprugu viteza, iznosi teške optužbe za silovanje i objedinjuje u jednoj osobi sve muke ženske opresije 14. veka  je drugi film u 2021. godini za Džodi Komer(„Ubiti Iv“), dok jeprvi film „Glavni heroj“ u kom pored Rajana Rejnoldsa igra zavodljivu i borbenu Mili.
  Publika može od 14. oktobra očekivati film “Poslednji dvoboj” u bioskopima

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Mjuzikl „Parče Brodvejske noći“ 17. septembra u Kombank Dvorani: Ivana Peters, Jelena Gavrilović, Marko Marković

Budući muzički spektakl u najavi sa hitovima iz filmova "Čikago", "Kosa", „Mulen ruž“, „Fantom iz opere“ BEOGRAD, 5. avgusta (Tanjug)...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket