Poslednje veče Beer festa obeležili Van Gogh, Kiki i Piloti, Čutura

Rokenrol eksplozija za sam kraj manifestacije piva

0
Reklama


Rokenrol eksplozija za sam kraj manifestacije piva


BEOGRAD, 23. avgusta (Tanjug) – Najposećeniji muzički festival “Beer fest” zatvoren je danas (23.08.) na Ušću u ranim jutarnjim satima energičnim nastupima rok grupa i muzičara kao što su Van Gogh, Artan Lili, Nikola Čuturilo Čutura, Kiki Lesendrić i Piloti, Atomsko sklonište i drugi.

Publika Beer Festa sinoć je u muzičkom, slavljeničkom transu za sam kraj petodnevnog festivala, dočekala čuvenu rokenrol trojku Đule, Srba i Gaga iz sastava Van Gogh, koji su prvim nastupom u Trebinju u junu ove godine zvanično i otvorili svoju koncertnu sezonu kojom slave 35 godina postojanja.

Direktno sa puta produktivne turneje u zemlji i regionu, neumorni rokeri su nizali hitove starijeg i novijeg datuma, od kultnih numera “Nek te telo nosi”, “Kiselina”, “Tragovi prošlosti”, “Neko te ima”, sve do pesama sa aktuelnog albuma „More bez obala“ (2019), gde spada i “Emotivno miniran”.
 
Set lista ovog koncerta je uključivala inekoliko koncertnih himni – “Basna”, “Spisak razloga”, “Kolo” i “Anđele moj brate”.Foto: Marina Pešić
Foto: Marina Pešić
Foto: Marina Pešić
Foto: Dragan Karakaš
Foto: Dragan Karakaš
Foto: Zvonimir Đukić Đule
Foto: Marko Mitrović


Gotovo najviše publike se obično sakupi na koncertu Van Gogh-a na Beer festu, gde dominiraju gitara, bas, bubanj i prepoznatljivi vokal Zvonimira Đukića Đuleta, frontmena benda.
    Na repertoaru se našlo 15 hitova ovog rok sastava u snažnom jednočasovnom nastupu, što im je bio prvi koncert u Beogradu od izbijanja pandemije.

Na Glavnoj bini (Main Stage) Beer festa poslednje večeri energične svirke imali su čuveni pop rok umetnik Kiki Lesendrić i „Piloti“ sa svim velikim hitovima solo karijere i spomenute grupe, alternativni sastavi „Kanda Kodža i Nebojša“, „Artan Lili“, pop atrakcija „Đura i mornari“, kao i roker Nikola Čuturilo Čutura i hrvatski bend „Atomsko sklonište“.

Zanimljiva atrakcija se odigrala upravo na nastupu spomenutih „Atomaca“, kada je grupa Van Gogh iznenadila lidera benda Bruna Langera i otpevala sa njim na pozornici kultnu pesmu „Treba imat dušu“.


  Na bini „Riff and Beer Stage“ nastupili su pank rok grupa „Bjesovi“, hard rok bend „Deca loših muzičara“ i bluz sastavi „Texas Flood“ i „Zona B“.ARTAN LILI
ATOMSKO SKLONIŠTE
ARTAN LILI
NIKOLA ČUTURILO ČUTURA
KIKI LESENDRIĆ I PILOTI
BJESOVI

Foto: Marina Pešić


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here