Posle kratke pauze MISH se vraća sa novim singlom Bo$$y !

0
Reklama

Posle kratke pauze MISH se vraća sa novim singlom Bo$$y koji možemo da očekujemo 7. novembra, koji simbolično izlazi na njen rođendan. U pesmi možemo da čujemo novi zvuk pevačice i reperke MISH, koja stvara i pliva u svim žanrovima, pa i u američkom repu. Traku je producirao jedan od perspektivnijih producenata naših prostora Vuk Starinac.

Ovaj rep prvenac predpremijerno smo slušali na koncertnoj promocije Femiksete u Domu omladine. MISH sa novom pesmom na engleskom jeziku oživljava jaku žensku energiju i iznosi problem koji je aktualan i dan danas. Društvo u kom je žena percipirana kao objekat i sistem koji hrani takav narativ i štiti nasilnike. U pesmi pominje Bill Cosby-a, Jeffrey Epstein-a i ostale individue koje su u javnosti osuđene kao nasilnici i počinioci raznih zločina prema ženama.

U pesmu je interpoliran citat iz pesme 2Pac-a „Keep Ya Head Up“, što predstavlja omaž ovom legendarnom hip-hop umetniku. Njegova pesma se može opisati kao oda svim ženama, a posebno afroamerikanki, i posvećena je sećanju na Latašu Harlins. Stihovi pesme “Keep Ya Head Up“: And since we all came from a woman, got our name from a woman and our game from a woman, I wonder why we take from our women, why we rape our women, do we hate our women? poslužili su kao inicijalna inspiracija i tema oko koje MISH gradi novi, ženski narativ. U ovoj godini planira da izbaci rep EP na kome će biti i pesma Bo$$y, a pored toga nastavlja dalje da se kreće u raznim žanrovima, i stvara svoj prvi album.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here