Posle godinu i po dana Kralj Čačka ponovo u Novom Sadu!

0
Reklama

Udruženje Free Space nastavlja svoje aktivnosti serijom koncerata pod otvorenim nebom. Prvi u nizu će biti koncert Kralja Čačka, u subotu, 21. avgusta sa početkom u 20 časova  na “Open Air” krovnoj terasi, TC Promenade.

Stare pesme, nove pesme, hitovi, lamenti, himne, protestne note i sevdah – sve to na način kako samo Kralj Čačka i bend mogu da isporuče.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 1.200 rsd, a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online na adresi: http://gigstix.com/sve…/6-koncerti/3266-kraljcacka2021

Na dan koncerta cena ulaznice će biti 1.500 rsd.

Za mnoge posetioce njegovih koncerata, dileme nema: Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju. Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skrovištu: između najdubljih emocija i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje menja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih jazz melodija. Iz tog skrovišta Kralj Čačka izlazi na glavnu ulicu i vodi nas sa sobom na put oko sveta.

Kralj Čačka je pesnik i kantautor rođen u Čačku, koji već nekoliko decenija živi i radi u Beogradu. Objavio je zbirku pesama „Na margini“ (Lom), kao i dva albuma –  „Zemlja snova“ (2016) i „Spusti svetosnt na put“ (2018).  Autor je, zajedno sa Markom Marićem, originalne muzike za filmove „Poslednja avantura Kaktus Bate“ (2018) reditelja Đorđa Markovića i „Realna priča“ (2019) reditelja Gordana Kičića. Dobitnik je nagrade „Strune od svetla“ za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

Za one koji vole reference:

Muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu bluza, džeza, rokenrola i šansona, a rokenrol veteran Žikica Simić je za Kralja Čačka rekao: “Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena.”

Fantastični pisac Miljenko Jergović u svom osvrtu na album „Spusti svetlost na put“ i generalno poeziju Kralja Čačka za „Jutarnji list“ je napisao: „Spusti svetlost na put“ je među nekoliko najvažnijih albuma glazbe za preostalu pismenu čeljad, snimljenih jugoistočno od Beča u zadnjih tridesetak godina. Nenad Marić moćan je pjesnik.“

Kako do Open Air“ krovne terase, TC Promenade:

Koncertnom prostoru moguće je pristupiti od 19:00 časova, a do njega se stiže liftom (nivo 2B), kao i uz stepenice na parkingu.

Čekamo vas!

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here