Posle četiri odlična albuma i pandemijske pauze, Nežni Dalibor se vratio na scenu !

0
Reklama

Dve godine od poslednjeg koncerta (Novi Sad), skoro tri od poslednje objavljene pesme („Ne mislim“) i nešto manje od pet godina od poslednjeg studijskog albuma („U slojevima“, Odlični hrčak) Nežni Dalibor iznenada se pojavljuje i u saradnji sa Pop Depresija/Kišobran kolektivom predstavlja četiri nove pesme na EP izdanju „Skroz OK“. Pesme su dostupne na svim digitalnim platformama, kao i na YouTube i bandcamp kanalu benda.


https://neznidalibor.bandcamp.com/album/skroz-ok

Kako zvuči Dalibor posle tolike pauze? Zvuči pakleno, besno, klaustrofobično, povređeno, glasno, preglasno… Gitare kao da su rešile da spoje najbolje iz vremena Dinosaur Jr, Sonic Youth i Husker Du sa sadašnjim gitarskim herojima – IDLES, Squid, Dry Cleaning, Fontaines D.C. – Ivica Marković nikada ovako nije zvučao! Uz pomoć producenta i snimatelja Uroša Milkića i njegovog famoznog Down There Studija sve je na „Skroz Ok, „Ne prekidam“, „Ova voda“ i „Nije do nas“ pokuljalo napolje u neograničenoj količini: nezadovoljstvo, ironija, nepristajanje i urlik da ovako više ne može.

Nežni Dalibor ima saopštenje za ovi priliku: „Iznenada, s asteroida na rubu Sunčevog sistema, potprostornim kanalom, Nežni Dalibor poslao je svojim drugovima Ivici, Ljubi, Gagiju i Dadu četiri nove numere inspirisane tom bledoplavom tačkom na horizontu. Četiri Daliborova druga su hitno otišla kod Uroša u DTS da trajno zabeleže  ovu isprekidanu poruku i pošalju je Ivanu u PD kuću da je podeli sa svetom. U poslednjoj fazi ovog delikatnog procesa u pomoć je pohrlio i master Saff iz Čikaga. Svi zajedno rekonstruisali su poslednji nedostajući delić gde Dalibor kaže da je – Skroz OK. A on, Dalibor, nastavlja svoj put u međuzvezdani prostor, kroz tamnu materiju kojoj pripada,  dok budućnost, kao i obično, ostaje neispisana.

Jedan mali-veliki bend iznenada se posle četiri odlična albuma i kultnog statusa u regionu i pandemijske pauze vratio na scenu kada je to malo ko očekivao i rekao „Skroz (sam) OK“. U kakvom vremenu mi živimo…

https://www.facebook.com/nezni.dalibor
https://www.instagram.com/neznidalibor/
https://neznidalibor.bandcamp.com

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here