Popularni duo “Buč Kesidi” danas (15.01.) najavio koncerte u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu

Čekaju nas tri spektakla na proleće 2023.

0
Reklama


Čekaju nas tri spektakla na proleće 2023.


PANČEVO, 15. januara – Domaći pop rok bend “Buč Kesidi” iz Pančeva danas, 15. januara je na društvenim mrežama ekskluzivno objavio datume tri velika koncerta koja će ove godine održati u Beogradu, Zagrebu i Novom Sadu.


Popularni duo kojeg čine bubnjar i vokal Zoran Zarubica i gitarista/vokal Luka Racić tako su zakazali prvo koncert u dvorani Spensa u Novom Sadu za 20. maj, onda na stadionu “Šalata” u Zagrebu 27. maja, da bi ovaj triptih koncerata zaokružili 3. juna na stadionu Tašmajdan u Beogradu.


Za sve koncerte prodaja karata počinje u četvrtak, 19. januara od 10.00h, stoji na njihovoj Facebook zvaničnoj stranici.


Povod je obeležavanje jubileja – 10 godina postojanja benda, jer su nastali 2013. u Pančevu.

Podsetimo, njihovu diskografiju čine dva studijska albuma – “Posesivno-ospulsivni hospul” (2016) iEuforija” (2019), EP izdanje “Španska serija” (2016), kao i live album “Euforija uživo” (2021) i istoimeni dugometražni koncertni film u režiji Davida Jovanovića.U legendarnoj dvorani Spensa održaćemo prvi u nizu ovogodišnjih velikih koncertata. U vašem gradu smo počinjali svaku našu turneju tako da ćemo ovaj put ozvaničiti tradiciju. Broj karata je veoma ograničen za razliku od drugih koncerata. Pripremili smo za vas određenu količinu promotivnih cena ulaznica tako da budite brzi i spremni”, poručuju Luka i Zoran za koncert 20. maja u Novom Sadu i dodaju – “Buč Kesidi se vraća u Novi Sad, volimo vas”.

Popularni momci iz benda koji je ime dobio prema čuvenom vestern filmu “Buč Kesidi i Sandens Kid” (1969) reditelja Džordža Roja Hila, gde su igrali Pol Njumen, Robert Redford i Ketrin Ros, uveliko spremaju treći studijski album i početkom decembra su objavili singl i spot “Curimo po asfaltu”.


Takodje, najavljuju i najnoviju pesmu koja izlazi uskoro – “Skupi snagu”, o čemu su pisali na Facebook-u.

Sledeća pesma je rokenrol hitčina, zove se ‘Skupi snagu’ i izlazi veoma uskoro!”, pišu Luka i Zoran.
Foto Aleksa Cakić @aleksa.cakicOnda su najavili novi koncert u Zagrebu – 27. maja, gde su, podsetimo, 2021. godine napravili pravi trijumf jer su rasprodali čak 5 koncerata u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti.

U samom centru grada na legendarnom stadionu Šalata pod otvorenim nebom održaćemo najiščekivaniji koncert ove godine. Prošli put smo rasprodali pet koncerata u nizu za manje od mesec dana, da li će sada biti brže?”, najavili su koncert – “Buč Kesidi se vraća u Zagreb, volimo vas!”.

I treći veliki koncert ljubitelje ovog indi elektro rok dua očekuje 3. juna na stadionu Tašmajdan, a u Beogradu su oni lako rasprodali koncerte u Domu omladine i na Kalemegdanu, kod spomenika Pobednik.


“Vaš najtraženiji, a naš najveći koncert u životu desiće se na legendarnom stadionu na otvorenom. U ovom gradu je sve počelo kada smo rasprodali dve “Amerikane” i koncert kod Pobednika. Šta mislite – da li možemo da rasprodamo Tašmajdan?”, pitaju se iz ovog sastava, a onda su otkrili koncept tog nastupa – “Koncert će se razlikovati od ostalih, prostor će biti podeljen u Tri zone – Fan pit, parter i tribine, i prve dve zone su izuzetno ograničene! Buč Kesidi se vraća u Beograd, volimo vas!”.BUČ KESIDI FOTO – @niciphotovski 1

BUČ KESIDI FOTO – @niciphotovski

BUČ KESIDI FOTO – @niciphotovski

BUČ KESIDI FOTO – @niciphotovski


Foto Aleksa Cakić @aleksa.cakicInače, tokom prethodnog perioda, “Buč Kesidi” je već najavio sva ova dešavanja na svom Facebook nalogu: “Ako hoćete da dođemo u vaš grad predlažite nam u komentarima i delite prijateljima, čitamo i pratimo sve!” i sledeći put:

U nedelju ćemo objaviti tri najveća koncerta do sad. To su dugoočekivani koncerti u Beogradu, Zagrebu i Novom Sadu i jedva čekamo da podelimo infomacije sa vama! Pratite informacije na našem profilu i usput slušajte naš sveži tužni hit singl “Curimo po asfaltu” na svim streaming platformama, i naravno gledajte spot na YouTube kanalu”.

Tokom karijere i u poslednjim sezonama tokom pandemije od 2021. godine, “Buč Kesidi” je bio veoma tražen i angažovan sastav, svirali su na svim važnim festivalima – Exit, Beer fest, Arsenal fest 2022 (Kragujevac), Love fest (Vrnjačka banja), O.K. Fest (Tjentište), i imali rasprodate samostalne koncerte u Sarajevu, Splitu, Skoplju, Novom Sadu, Podgorici, Nišu, Kruševcu i drugim gradovima regiona.


U svojim atraktivnim video spotovima “Đuskanje ne pomaže” i “Pola pet” angažovali su poznate glumce – Mionu Marković, Jasminu Večanski i Aleksandra Srećkovića Kuburu.


IVAN MAKRAGIĆ
TANJUG / Music Pocket


Foto Aleksa Cakić @aleksa.cakicFoto Aleksa Cakić @aleksa.cakic

Foto Aleksa Cakić @aleksa.cakic
Foto Aleksa Cakić @aleksa.cakicFoto Aleksa Cakić @aleksa.cakic
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here