Pop rock bend “Neverne bebe” održao koncert (17.06.) na Kalemegdanu – BitefArtCafe

Početak promocije najnovijeg albuma "Hodaj" koji izlazi u septembru

0
Reklama

Početak promocije najnovijeg albuma „Hodaj“ koji izlazi u septembru


BEOGRAD, 18. juna (Tanjug) – Pop rok sastav “Neverne bebe” u petak veče (17. jun) održao je samostalan dvočasovni koncert na sceni kluba BitefArtCafe Summer Stage na Kalemegdanu.

Bio je to novi celovečernji nastup benda završen iza ponoći, u Beogradu nakon velikog uspeha koji su imali na Dan žena 8. marta u rasprodatoj velikoj sali Kombank Dvorane (sadašnjoj Mts Dvorani).

Zanimljivo, koncert je počeo identično kao i u sadašnjoj Mts Dvorani, sa pomalo nepravedno zapostavljenom pesmom “Pravda” sa trećeg studijskog albuma “Neverne bebe III – Južno od sreće” (2001), koju su nedavno uvrstili u redovan koncertni repertoar.
Ta rok numera u novom aranžmanu istakla je izvanrednog gitaristu Sašu Ranđelovića Ranđu u vokalnoj ulozi na veoma upečatljivom i snažnom refrenu, što je muzičaru savršeno leglo.
Frontmen benda Milan Đurđević, tekstopisac, klavijaturista, kompozitor, producent, aranžer celokupnog opusa “Nevernih beba” zapravo je i lider u pravom smislu na pozornici – uvek je glavni za obraćanje publici, ima razvijen odnos sa svojim fanovima, tako da voli da pripoveda priče o pesmama na set listi, a ne da ih servira kao džuboks.

Ipak, ove noći, glas sa bine, osim u numeri “Pravda”, pustio je upravo i spomenuti gitarista Ranđa, tako da je animirao publiku kroz lavirint pesma sa set liste koje su bile okosnica svih osam studijskih albuma benda, ukjljučujući i najnoviji “Hodaj”, koji uskoro na jesen izlazi.

“Neverne bebe” jeste bend kome je izuzetno važna svoja publika, tokom koncerta posebno, uživaju svi članovi u toj razmeni pozitivne energije i eksplozije gitarskih rifova i vokalnih majstorija dve dame – Jelene Pudar i Tijane Sretković. Osim samog nastupa, nikad im nije mrsko da se nakon koncerta od puna dva sata i slikaju sa svojim ljubiteljima, popričaju, podele zajedničke utiske i emocije.Nizali su se na set listi provereni hitovi koje grupa redovno izvodi na nastupima kao “1000 godina” u sporijem ritmu i verziji, ili popularna rok balada “Pogledaj u nebo”.

Osveženje je da se pop rok kompozicija “Bela kola” vraća sigurno u program njihovih koncerata, na oduševljenje publike sinoć, ali i uvek sjajna “Oktobarfest” koja nepogrešivo zavodi auditorijum.

Najnoviji album “Hodaj” koji se i dalje čeka da izadje još od 2019. godine, ali se usled pandemije korona virusa “zamrznuo”, bio je promovisan kroz već uveliko poznate numere promovisane i kroz muzičke spotove kao elektro pop ambijentalna numera “Pored vode” ili bluz balada “Zajedno” (u originalu snimljena kao duet sa hrvatskim kolegom Nenom Belanom).

Lider Milan Đurđević je podelio sa fanovima emocije u vezi pesme “Suze sa zvezda padaju”, čije je reči napisao čuveni pokojni muzičar Neša Leptir, odnosno Nenad Radulović (1959-1990), pevač i vođa grupe “Poslednja igra leptira”.
Milan je podsetio da je Neša napisao tu pesmu pred večni odlazak, bukvalno na svojoj postelji u bolnici i iskazao ogromnu čast što su oni kao bend odabrani od strane porodice Radulovića da snime muziku na te snažne stihove.

I ta pesma će se pojaviti na novom albumu, iako je izašla krajem 2018, a Milan je otkrio da će se konačno osmi album pojaviti u javnosti (septembar) i da ga svi zajedno jedva čekaju.Podrazumeva se da će euforiju izazvati odlična verzija rok himne “Daire” antologijske grupe “Smak” u kojoj je Milan Đurđević proveo neki period na početku karijere kao klavijaturista.
Ovog puta ta moćna verzija legendarne pesme predstavljena je taman sa merom, a ne u znatno dužoj verziji sa intrumentalnim intermecom i solažama, kako su znali ranije da je sviraju.

Osim Jelene i Tijane, na “Dairama” vokalno uvek dominira i Nemanja Savić, koji je oduševio sve.

Remek delo “Dvoje” je svakako oduševilo rasprodati prostor BitefArtCafe-a i pravi ljubitelji na ovoj baladi uvek horski pevaju simultano sa bendom sve reči. Jedan period ova pesma nije bila na set listi “Nevernih beba” usled prostora datog novim numerama, ali je na sreću vraćena.

Bilo je mesta da se vrati i “Jednom kad me ne bude”, ali i “Zima”, biser koji je povratak doživeo u spomenutom trijumfu 8. marta u Mts Dvorani, i uvek je dobrodošla na njihov repertoar.
Možda je prema scenariju ipak najsigurnije držati se proverenih uspeha sa numerama koje uvek raspamete publiku, koje najjače uspevaju da iznesu vokali Jelena i Tijana, pre svega jake balade u kojima se pitaju “Gde smo” ili potonu u melahnoliju – “Tužna pesma”, i posebno se romantika rasplamsava uz poetičnost stihova – “Uzmi boje”.

Mala pauza intermeco je stvoren sa izvođenjem čuvene balade “Leila” britanskog bluz rok muzičara Erika Kleptona kao prijatno iznenađenje, dok nisu dalje obogatili svoju listu sa popularnim naslovima u kome traže “Balkan”, ili jedinu “Kuću za spas”, upravo negde “Tu kraj nas”, i ceo bend pokušava da nauči publiku da je danas potrebno oprostiti u hitu “Praštam” kroz melodramske tonove – “Za tvoje oči” (duet izvorno realizovan sa pop zvezdom Vanna).

Romantičari su pred kraj pripovedali “Priču o nama” i zatvorili dvočasovno muzičko druženje na otvorenom prostoru Kalemegdana, kod Teniskih terena, sa divnim naslovom “Ljubav”, što i jeste identitet “Nevernih beba” – samo ljubavna raspoloženja.
Promocija budućeg albuma gotovo da kreće iz Beograda, premda je kreativna umetnička ekipa “Nevernih beba” već krenula na put i ostavila za sobom nastupe u Banja Luci na Kaštel Rok festu, u Rumi, Kuli (Moto susreti), i čeka ih večeras, 18. juna koncert u Raškoj manifestacija “Dani kraljice Jelene” i još 26. juna – Žitište (Pile fest).

Novi album već je iznedrio hitove i atraktivne spotove malo pre i tokom pandemije, osim nabrojanih i – “Vodi me odavde”, “Reka ljubavi” (duet sa Đorđem Miljenovićem), koji na žalost nisu bili deo liste ove muzičke noći. Takodje, od novina očekujemo i dokumentarni film o “Nevernim bebama” iz tri dela na RTS-u, a oni su bili vredni za vreme Kovida 19 i snimili su nove verzije antologijskih pesama sa spotovima u projektu “Up2Date” – Dvoje, Kiša, Dabogda lažem, 1000 godina, i audio formate – “Divlje svinje”, “Oktobar fest”, “U beznađu”.

Do nekog sledećeg solo koncerta u prestonici ili većim gradovima Srbije, slušamo i dalje singlove sa njihovog albuma “Hodaj” i brojimo dane i mesece do izlaska tog materijala.

Ivan Makragić

TANJUG / Music Pocket

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here