Ponovo se desio napad OK Partizan na Letnju scenu kluba BitefArtCafe na Kalemegdanu

Agonija oko neprijatne situacije se izgleda nastavlja

0
Reklama


Agonija oko neprijatne situacije se izgleda nastavlja


BEOGRAD, 26. aprila:  U subotu uveče, 22. aprila, šest nepoznatih osoba, koje su angažovane od strane Odbojšaškog kluba Partizan, pokušale su da nasilno izbace opremu i pokretnu imovinu kluba BitefArtCafe iz lokala, uprkos postojećem ugovoru i tužbi koja je podneta sudu za zabranu daljeg smetanja poseda, saopštila je direkcija ovog kluba.

Policija je stigla na vreme i sprečila da se iznese veći deo opreme, odnosno da se nasilno iseli BitefArtCafe Summer Stage.

Tako je antologijski beogradski muzički klub, ponovo bio žrtva nasilničkog čina od strane OK Partizan.

“Nakon odluke dežurnog tužioca da se obustavi svaka dalja akcija po ovom pitanju, lica angažovana od strane OK Partizan odvezla su u nama nepoznatom pravcu deo barskih stolova i stolica koji su vlasništvo kluba BitefArtCafe, ali je većina pokretnih stvari i dalje u klubu”, naveli su iz Bitefa saopštenje.

BitefArtCafe je dobio veliku podršku medija i svojih stalnih posetilaca na društvenim mrežama nakon što su nepoznate osobe u ranim jutarnjim časovima 8. aprila nasilno upale u prostor Letnje scene kluba BitefArtCafe na Kalemegdanu.

Mnogi od njih traže kraj onome što vide kao nasilje prema klubu od strane OK Partizana i Željka Tanaskovića.

“Samo dve nedelje kasnije, 22. aprila u kasnim večernjim satima, tačnije oko 20 i 45 časova, dobili smo informaciju da se u našem lokalu – Letnjoj sceni na Kalemegdanu, za koji, podsećamo, imamo Ugovor o korišćenju do 21. aprila 2026. godine, umesto dosadašnjeg jednog čuvara obezbeđenja OK Partizan, pojavilo još šest osoba. S obzirom na to da smo u sporu sa OK Partizan oko predmetnog lokala, odmah smo pozvali našeg advokata i kolegu fotografa kako bismo zabeležili šta se tačno dešava”, otkrili su iz BitefArtCafe-a, u vlasništvu Miše Relića.Međutim, u putu do Letnje scene BitefArtCafe kluba, javljeno im je da se ispred ulaza nalazi i kombi, u koji se pakuje njihova pokretna imovina koja se nalazi u prostorijama kluba.


Odmah su pozvali policiju, koja je brzo došla do lokala i zaustavila ovaj pokušaj otuđivanja njihove imovine.

Patrola je sa lica mesta pozvala dežurnog tužioca, koja je donela odluku da se obustavi svako dalje iznošenje imovine i da se konstatuje i zapiše zatečeno stanje, dodali su iz Bitefa.

I pored važećeg Ugovora, njima nije dozvoljeno da uđu u lokal i izvrše dodatni popis, ali prema onome što su zatekli u kombiju i ispred njega, iz kluba je iznešeno i u nepoznatom pravcu odneto – 17 barskih stolova i 18 stolica.

U klubu je ostala velika količina pokretne i nepokretne imovine kluba BitefArtCafe.Da tu nije bio kraj ovoj neprijatnoj večeri, najbolje svedoči situacija koja se dogodila kada je na lice mesta došao i predstavnik OK Partizan, Željko Tanasković, koji se vlasniku BitefArtCafe Miši Reliću, pred prisutnim policajcima obratio rečima “Znam šta planiraš, dovešću ti navijače”.

BitefArtCafe veruje u pravni sistem i državu, i nadamo se da će nadležni organi reagovati u skladu sa zakonom kako bi OK Partizan vratio našu imovinu, koju su izneli u subotu uveče, nazad u prostor kluba, kao i da će krivično goniti lica koja su bez naše dozvole iznele našu pokretnu imovinu iz lokala na Kalemegdanu. BitefArtCafe poziva sve da podrže pravdu, kako bi se izborili protiv neprofesionalnog ponašanja OK Partizana zarad nejasnih motiva Tanaskovića”, zaključuju u zvaničnom saopštenju Miša Relić i BitefArtCafe na Kalemegdanu.


Takođe, video saopštenje Miše Relića i advokata kluba BitefArtCafe se može videti na snimku u ovom tekstu.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here