„POLICIJSKI ČAS“ JE PRVI VIDEO SINGL SA NOVOG ALBUMA SEVDAHBABY

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Prva zgrada koja se pridružila filharmonijskoj akciji „Muzika svuda“

Zgrada u Bulevaru despota Stefana 68b prva je stambena zajednica koja se priključila akciji Beogradske filharmonije (BF)- „Muzika svuda“. U njihovom ulazu sluša...

Kad raznolikost spaja, a umetnost podstiče pomirenje!

Beograd, Niš, Rijeka, Sarajevo, Tuzla - regionalna mreža B#ART podržava nevladine organizacije koje besplatno pružaju umjetničko/muzičko obrazovanje djeci i...

Muzika u Velikoj Britaniji: Zašto BBC ne pušta original hita grupe The Pogues

BBC Radio 1 ovog Božića neće puštati originalnu verziju Bajka iz Njujorka (Fairytale of New York) grupe The Pogues...

DJ i producent Milan Stanković, poznatiji pod pseudonimom SevdahBABY, tokom trajanja izolacije objavio je album “Dekameron”, sa kojeg je pesma „Policijski čas“ sada dobila video spot. Numeru je snimio zajedno sa muzičarkom Ivanom Vladović, a iako im to nije bila namera, činjenica je da bolji momenat za spot nisu mogli da požele.

Video za “Policijski čas” smo snimili u poluvremenu između dva naleta korona virusa i nismo očekivali da će policijski čas biti ponovo ovoliko aktuelna tema u Srbiji. Ovaj video je naš blago ironični i, nadamo se, veoma zabavan odgovor na sve što nam se dešava u proteklih nekoliko meseci. Želja nam je da svima makar na momenat podignemo moral i zajedno preguramo ova krizna vremena”, poručio je Milan u ime ekipe koja je radila na spotu.

Uloge su odigrali Ivana Vladović i Đorđe Dragićević, režiju potpisuje Milan SevdahBABY, dok su produkciju spota zajednički izveli Milan i Ivana. Video je sniman u prostoru Portal Gaming World-a, bez koga ovaj spot ne bi imao svoj futuristički izgled.

Novi album je proizvod izazova nastalog u samoizolaciji – napraviti deset pesama za deset dana.

“Naziv “Dekameron” je pozajmljen od renesansnog književnog dela napisanog u doba epidemije kuge, koje sablasno podseća na ova suluda vremena u kojima sada živimo”, ističe Milan.

Na pandemiju i karantin koji je zadesio svet, svako je reagovao na svoj način, a novi album je bio Milanov način da prebrodi izazovni period u kojem smo se svi našli.

“Autor je svoj privatni trip tokom prvih deset dana boravka u kući pretočio u deset plesnih numera, koje svojim zvukom prizivaju vremena ranih haus žurki Čikaga osamdesetih, pa sve do zlatnog doba hausa i dens muzike devedesetih. Eskapizam je naravno bio tema, jer šta raditi kada si zatvoren u kući nego se preseliti u neka prošla, ili buduća vremena?

Na novom albumu, Milan je sarađivao sa mnogobrojnim umetnicima, što je rezultiralo novim i kvalitetnim zvukom, dok svaka pesma ima karakterističan i jedinstven ton.

Treba naglasiti da ovaj album ne bi imao tu snagu da nije bilo vokalne podrške drugih fenomalnih umetnika – Ivane Vladović, Maat Bandy, nekud, Princa od Vranja i Olivere Popović. Mnogi od njih su svoje vokale snimali u mobilne telefone u svojim kućama, dakle bez studijskih uslova! Ovo sve čini Dekameron jednim gerilskim poduhvatom, ali ponekad upravo te teške okolnosti nateraju umetnike da izbace najbolje iz sebe. “Ovaj album mi je pomogao da lakše preguram ovaj period, nadam se da će i vama”, poručio je Milan.

IzvorPress

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Muzički festival “Zvezdarijada” za decu i takmičenje “Prvi glas Zvezdare” tokom decembra samo onlajn

Mladima veoma nedostaje druženje i komunikacija uživoFestival kulture mladih “Zvezdarijada” i takmičenje "Prvi glas Zvezdare" biće održan tokom decembra...

Premijera baleta “Krcko Oraščić” u nedelju 6. decembra u Cineplexx Ušće i u Nišu

Na repertoaru lanca Cineplexx i dalje bogata ponuda filmskih hitovaSamo jedna premijera će biti predstojećeg vikenda (5. i 6.12.) na velikom platnu u Srbiji,...

Svetski: Irina Karamarković

Druga epizoda dokumentarne TV serije „Svetski“ vodi nas u Grac kod doktorke Irine Karamarković, slobodne umetnice, pevačice i naučnice, i premijerno je na programu...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!