Pogledajte prvi video singl „Gertruda“ beogradskog sastava Vis Grafiti !

0
Reklama

Muziku i tekst za ovu pesmu napisao je Dragan Novaković – Bole, aranžman potpisuje ceo bend, a produkcija je delo Nebojše Simeunovića – Sabljara.Ova pesma najavljuje njihov prvi album koji bi trebalo da bude objavljen na jesen. Takođe, u planu je i objavljivanje knjige o grupi koja je u međuvremenu napisana.

Bend je, najpre pod nazivom Meteri, osnovan 1981. godine u beogradskom naselju Cerak. Članovi benda su tada imali između 13 i 15 godina. Jedan su od prvih i najznačajnijih rockabilly bendova u “staroj” Jugoslaviji.

Poseban pečat su ostavili baveći se “molskim” rockabillyjem. Pored ovog žanra u njihovoj muzici se mogu čuti i primese punka, swinga i novog talasa. Sve vreme su se isključivo bavili autorskom muzikom. Godine 1984. menjaju naziv u Vis Grafiti, a od 1986. godine bend se sve više okreće sirovijem zvuku polako napuštajući svoje rockabilly korene. Vis Grafiti su prestali sa radom 1992. godine. Zabeležili su pregršt demo snimaka, a najznačajniji su: “Nightbilly”,“Ulica pod brezama”, “Usamljeni vuk”, “Marina”, “Godinama želim sam da promenim svet”… Nakon 30 godina pauze, ponovo se okupljaju i snimaju osam potpuno novih pesama i jedne staru (iz 1983. godine). Iz originalne postave nedostaje bubnjar koji je nažalost nastradao u saobraćajnoj nesreći 1992. godine što je i bio jedan od razloga za tadašnji prestanak rada Vis Grafiti.Sadašnju postavu Vis Grafita čine: Dragan Novaković – Bole (vokal, gitara), Saša Petrov – Pera (gitara, vokal), Aleksandar Mojović (bas, vokal) i

Srđan Ljiljak (bubnjevi).

Link video spota:

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here