Poginuo glumac Trit Vilijams, zvezda filma Kosa

0
Reklama

Trit Vilijams, zvezda filma “Kosa”, preminuo je nakon saobraćajne nesreće koja se desila u Vermontu, američkoj saveznoj državi. Imao je 71 godinu.

Glumčevu smrt potvrdio je za “People” u ponedeljak uveče njegov agent Beri Mekfirson.

Poginuo je danas popodne. Skrenuo je levo ili desno (i) auto ga je presekao. Bio je najlepši momak. Bio je tako talentovan. Bio je glumčina. Filmski stvaraoci su ga voleli. On je srce Holivuda od kasnih sedamdesetih. Bio je zaista ponosan na svoju glumu ove godine… Imao je uravnoteženu karijeru”, rekao je Mekfirson.

Džejkob Gribl, šef vatrogasne službe u Dorsetu u Vermontu, rekao je za “People” da se nesreća dogodila u ponedeljak oko 17 časova na putu 30 Long Trail Auto blizu Dorseta, u Vermontu.

Po Griblu, incident je uključivao jedan automobil i Vilijamsov motocikl. Istražitelji veruju da se vozač automobila okretao i da nije video motocikl. Gribl kaže da je motociklista bio jedina povređena osoba i da je helikopter LifeNet pozvan da ga preveze u bolnicu u Njujorku.

Vatrogasna služba Mančestera je reagovala i postavila zonu za sletanje helikoptera.

Državna policija Vermonta je takođe objavila saopštenje za javnost kasnije u ponedeljak, potvrđujući detalje oko nesreće. Policija je potvrdila da je istraga u ranoj fazi i da će se članovi tima vratiti na mesto sudara u utorak, 13. juna, kako bi nastavili sa obradom lica mesta.

Glumčeva dugogodišnja karijera datira od 1975. godine, kada je debitovao na filmu u trileru “Smrtonosni heroj”. Odatle je počeo da preuzima više filmskih uloga, uključujući “Ric” iz 1976. i “Orao je sletio”, prenosi Telegraf.

Godine 1979. Vilijamsova karijera je dostigla vrhunac kada je glumio Džordža Bergera u filmu “Kosa”, zasnovanom na brodvejskom muziklu.

Uloga mu je na kraju donela prvu nominaciju za Zlatni globus za novu zvezdu godine – glumca. Kasnije je zaradio još jedan Zlatni globus za najboljeg glumca u filmskoj drami za ulogu u filmu “Princ od grada” iz 1981.

Godine 2002. počeo je da igra glavnu ulogu doktora Endrua “Endi” Brauna u “Evervudu”.

Vilijamsova karijera se produžila preko četiri decenije pojavljivanjem u filmovima Stivena Spilberga, kao i televizijskim emisijama kao što su “Plava krv”, “Kasna smena”…

Vilijams se takođe pojavio u nekoliko Hallmark projekata kao što su “Božićna kuća”, “Ispod table”, “Sigurna luka” i “Jureći san”.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here