Počinje velika Madonina turneja

0
Reklama

Muzički direktor Stjuart Prajs podelio je neke detalje o Madoninim predstojećim nastupima uoči prvog u Londonu ovog vikenda

Madonina predstojeća turneja koja nosi naziv „Celebration Tour“ trebalo bi da sadrži, kako kažu, „preko 40 pesama“ i prvi put neće uključivati bend na sceni.

Kraljica popa treba da započne britansku i evropsku deonicu svoje turneje povodom 40. godišnjice u areni O2 u Londonu ove subote (14. oktobra) i imaće ukupno šest koncerata u areni.

Uoči prvog koncerta, Madonin muzički direktor Stjuart Prajs govorio je za BBC njuz o tome šta fanovi mogu da očekuju na koncertima. On je niz koncerata opisao kao „dokumentarac kroz njenu ogromnu karijeru“, na kojima će biti više od 40 pesama iz „zvezdinog kataloga“.

„Najveći hit koncerta ne mora da bude pesma. To može biti garderoba, može biti video-snimak ili izjava“, objasnio je Prajs, koji je producirao Madonin album iz 2005. „Confessions On A Dance Floor“.

„Celebration Tour“ koristiće pevačicine originalne snimke sa više numera, a Madoni se neće pridružiti bend uživo na sceni prvi put od početka njene karijere.

„Postoje živi muzičari koji nastupaju u različitim delovima, ali ono što smo shvatili je da su originalni inserti naše zvezde. Te stvari se ne mogu replicirati i ne mogu ponovo kreirati, pa smo odlučili samo da to prihvatimo.“

„Kod Madone, sve je uvek u vezi sa rekontekstualizacijom stvari, pronalaženjem načina da se preuzmu snažne originalne poruke i vidi kako one odjekuju u eri u kojoj se sada nalazimo. Mnogi moćni trenuci odnose se na to gde se muzika ukršta sa nečim kroz šta je društvo prolazilo, posebno nečim emotivnim. Ti trenuci su neverovatno moćni“, rekao je.

Prajs je takođe potvrdio da se Madona vratila u punoj snazi nakon što je tokom leta primljena na intenzivnu negu sa ozbiljnom bakterijskom infekcijom. Zdravstveni strah ih je primorao da se odloži severnoamerička deonica turneje.

Osoba koja će izaći na scenu izgleda neverovatno, zvuči neverovatno, nastupa neverovatno“, objasnio je Prajs i dodao da i sama Madona ima „veoma visoka očekivanja“. 

Prajs je takođe govorio i o „velikom izazovu“ sastavljanja set-liste, odnosno repertoara za turneju.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here