Počinje snimanje filma “The Machine” sa Markom Hamilom u Srbiji

Velika američka filmska kompanija sa zaradom od neverovatnih 18 milijardi dolara širom sveta

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Velika američka filmska kompanija sa zaradom od neverovatnih 18 milijardi dolara širom sveta


Film američke kompanije “Legendary Entertainment” pod nazivom “The Machine”(Mašina) u režiji Pitera Atensia, sa Markom Hamilom, počinje uskoro da se snima na lokacijama u Srbiji i predstavlja najveću stranu produkciju koja do sada snimana u Srbiji.

U ovom ostvarenju uloge tumače popularni američki stand up komičar Bert Krajšer, Džimi Tetro i kultni glumac “Ratova zvezda” (Star Wars) – Mark Hamil.

Zasnovan na istinitim događajima, film se oslanja na viralnu hit priču koju je Bert iznosio na sceni dok je nastupao kao komičar, o svom iskustvu na studentskom putovanju u Rusiju 90-tih godina, gde se sprijateljio sa bandom lokalnih mafijaša i na kraju je primoran da im pomogne u pljački voza.  Smešten u savremeni trenutak, novi film je priča o prošlosti jednog čoveka koja ga je konačno sustigla i načinima na koje ga ta avantura primorava da se suoči sa svojim ocem, koga tumači filmski Luk Skajvoker, odnosno – Mark Hamill.

Glumci i ekipa nedavno su veoma raspoloženi stigli u Beograd, posle komičnih objava na društvenim mrežama Berta Krajšera i Marka Hamila, koje su obeležile njihov odlazak iz SAD-a.

Mark Hamill – credit: Gavin Bond/AUGUST

Reditelj Atensio je dao zvaničnu izjavu:
Veoma smo zahvalni na srdačnoj dobrodošlici i neverovatnoj podršci koju smo dobili od lokalne zajednice, kao i od mnogih srpskih filmskih profesionalaca koji su takođe članovi ekipe, ispred i iza kamera. Radujemo se veoma uspešnom snimanju ovde u Beogradu”.

Ana Ilić
, viša savetnica predsednice Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam, koja predvodi tim nacionalne platforme “Srbija stvara” rekla je da su ponosni što je jedna svetska kompanija “Legendary Entertainment” odabrala baš Srbiju za realizaciju ovog ambicioznog projekta.

  “Govorimo o najvećoj stranoj produkciji koja je došla da snima u Srbiju od osnivanja Srpske filmske asocijacije i uvođenja podsticaja za audio-vizulene produkcije, koje je 2016. godine uvela Vlada Republike Srbije”, navela je ona.

 “Zahvaljujući upravo tim podsticajima, obim produkcije je od 2016. utrostručen, Srbija je postala atraktivna destinacija za brojne strane produkcije, budući da smo do sada privukli više od 100 miliona evra direktnih stranih investicija, pri čemu je zaposleno više od 9.000 ljudi.
Zbog svega navedenog proizvodnja audio vizuelnih sadržaja je jedna od najrazvijenih grana kreativnih industrija u Srbiji”, zaključila je Ana Ilić.Film “The Machine” je prva filmska produkcija u Srbiji kompanije Legendary Entertainment.

Zbog trenutne pandemije COVID-19, pristup lokaciji snimanja filma “The Machine” biće strogo ograničen u skladu sa najboljom praksom filmske industrije, kao i sa lokalnim zdravstvenim i bezbednosnim protokolima.

 Mediji, obožavaoci i članovi zajednice najljubaznije se mole da daju sve od sebe da podrže ovaj umetnički poduhvat poštujući mere koje je postavila produkcija, u nastojanju da svi budu bezbedni.

  Legendary Entertainment  
Vodeća medijska kompanija sa odeljenjima za filmove (Legendary Pictures), televiziju i digital (Legendary Television and Digital Media) i stripove (Legendary Comics) posvećenim posedovanju prava, proizvodnji i isporuci sadržaja publici širom sveta.
 Legendary je izgradio biblioteku značajnih medijskih sadržaja i istakao se kao brend od poverenja koji neprekidno pruža visokokvalitetnu komercijalnu zabavu, uključujući neke od najpopularnijih intelektualnih svojina na svetu.

  Sveukupno, produkcije povezane sa Legendary Pictures ostvarile su na blagajnama zaradu od preko 18 milijardi dolara širom sveta.
  Za više informacija posetite sajt: www.legendary.com .

Beograd pozdravlja filmske stvaraoce dok se kamere pokreću u uzbudljivoj američkoj akcionoj komediji zasnovanoj na poznatom Krajšerovom stand up nastupu.


- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket