Počinje nova sezona u Narodnom pozorištu Sombor

Gostovanje predstave „Semper Idem“ u Osijeku, jubilej „Tartifa“ Igora Vuka Torbice - uskoro 

0
Reklama Gostovanje predstave „Semper Idem“ u Osijeku, jubilej „Tartifa“ Igora Vuka Torbice – uskoro 


SOMBOR, 16. septembra (Tanjug) – Narodno pozorište Sombor počinje sezonu 2021/2022 od 18. septembra  gostovanjem nagrađivane predstave „Semper Idem“ na festivalu „Dani židovske kulture“ u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, javila je direkcija ovog teatra. 


   Pozorišni komad „Semper Idem“ rađen je prema istoimenom romanu Đorđa Lebovića, u dramatizaciji i režiji Gorčina Stojanovića, i predstavlja jedan od uspešnijih projekata ovog pozorišta.  

Na Sterijinom pozorju 2020 drama je apsolutno je trijumfovala sa najvažnijim nagradama – za režiju, glavnog glumca (Marko Marković), predstavu u celini, i druge.   


 U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, biće upriličena i izložba „Tragovi u 30 slika – somborski Jevreji u Holokaustu” tandema autora – Ljubica Bačić i Milka Ljuboja.
   Izložba se sastoji od štampanih podataka i fotografija o 30 jevrejskih porodica koje su nestale ili su se delimično vratile iz Aušvica.


 

TENOR NA ZAJAM
Zvanično, pod krovom svog pozorišta, NP Sombor će započeti sezonu 25. septembra, i to jubilarnim 50. izvođenjem hit predstave „Tenor na zajam“ Kena Ludviga u režiji Olje Đorđević.

  Takođe, tokom oktobra će biti isto po 50. put izvedena već kultna predstava „Tartif“ od Molijera (koprodukcija sa SNP), kao autorski projekat prerano preminulog reditelja Igora Vuka Torbice.  


  Direkcija pozorišta je najavila i nastavak proba za novi komad „Iz jezera čovek mi je napunio grudi snom“, po tekstu Nine Plavanjac, u režiji Marjana Nećaka, a premijera se očekuje krajem novembra. 


  Novina u somborskom pozorištu je i u tome da je realizovana mogućnost da publika od 7. septembra može svoje ulaznice da kupuje i – onlajn.  SEMPER IDEM
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here