POČINJE LETNJA POZORIŠNA SEZONA VEČERAS (25. JUN) NA STADIONU TAŠMAJDAN

"MAMMA MIA” NA SAMOM STARTU

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Umetnik si? Spreman si za međunarodnu karijeru? Prijavi se!

Prijave do 23. decembra 2020 Budite deo ovogodišnjeg programa talenata i iskoristite priliku da dobijete personalizovanu podršku stručnjaka međunarodne muzičke...

Prva zgrada koja se pridružila filharmonijskoj akciji „Muzika svuda“

Zgrada u Bulevaru despota Stefana 68b prva je stambena zajednica koja se priključila akciji Beogradske filharmonije (BF)- „Muzika svuda“. U njihovom ulazu sluša...

Zaposlenima u ustanovama kulture 100 odsto plata ako dobiju kovid

Zaposleni u ustanovama kulture imaće pravo na naknadu plate u visini od 100 odsto prosečne plate ostvarene u prethodnih...

“MAMMA MIA” NA SAMOM STARTU

Jasno je da je pandemija ove godine usporila kulturni život Beograda i Srbije, ali od večeras 25. juna sve do 20. jula ljubitelji teatra će imati priliku da uživaju u odabranim naslovima prestoničkih pozorišta na novoj sceni – stadion Tašmajdan!

Pozorište na Terazijama ima čast da večeras od 21.00h otvori pozorište na Tašu,i biće prisutno sa čuvenim hit mjuziklom “Mamma Mia!” prema istoimenom filmu i britanskoj predstavi na West End-u.
Raspevani spektakl u režiji svežeg upravnika BDP-a Juga Radivojevića igra se prve i druge večeri – večeras i sutradan, u petak 26.06.
Poznata priča o junakinji i njena tri potencijalna oca naslanja se na pesme grupe ABBA, dok ovde glume, plešu i pevaju: Jelena Jovičić/Milena Vasić, Dušica Novaković, Ivana Knežević, Žarko Stepanov, Milena Živanović, Dragan Vujić Vujke, Slobodan Stefanović, Vladan Savić, Ivan Zablaćanski i mnogi drugi.
Popularan film “Mamma Mia!” snimljen je još 2008. godine, onda je usledio i pomalo suvišan nastavak, a nedavno se priča i o mogućem trećem delu.


Za one najmlađe je danas od 18.00h odabran pravi spektakl za otvaranje, a to je čuvena predstava “Maks Metalik” u produkciji Pozorišta lutaka “Pinokio”, kao izuzetan doživljaj vizuelnih efekata.

Na repertoaru će biti više od 40 predstava na dve scene – za decu i odrasle, i cene karata su 250 dinara za malu, odnosno 500 dinara za veliku scenu.
Publika gladna kulture i posebno magije dasaka koje život znače već je nabavila karte na vreme i jedva čeka da se udobno smesti na Tašmajdanu i uživa uživo u svojim glumačkim favoritima.

U narednih skoro mesec dana kulturni konzumenti će moći da isprate psihološku dramu “Trpele” (BDP) Bobana Skerlića, istorijsku komediju “Lorencačo” (JDP), popularne naslove “Čorba od kanarinca”, “Večera budala” (Zvezdara teatar), “Ajnštajnova izdaja” (UK Vuk), “Bela kafa” (Narodno pozorište), “Ženidba” (NP Priština), “Art” (Atelje 212), “Žene iz Troje” (NP Priština / NP “Zoran Radmilović”, Zaječar), “Šta me snađe”, “Plastika”, “Idealna polovina” (Akademija 28), “Pošteni provalnik” (Boško Buha), “Seviljski berberin” (Opera SNP, Novi Sad), “Prostor za revoluciju” (Bitef teatar) i mnoge druge projekte.

Detaljan program možete pogledati ispod i samo da vam poželimo da se zaista prepustite vrhunskim glumačkim dostignućima i značajnim temama. Dobrodošli!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Muzički festival “Zvezdarijada” za decu i takmičenje “Prvi glas Zvezdare” tokom decembra samo onlajn

Mladima veoma nedostaje druženje i komunikacija uživoFestival kulture mladih “Zvezdarijada” i takmičenje "Prvi glas Zvezdare" biće održan tokom decembra...

Premijera baleta “Krcko Oraščić” u nedelju 6. decembra u Cineplexx Ušće i u Nišu

Na repertoaru lanca Cineplexx i dalje bogata ponuda filmskih hitovaSamo jedna premijera će biti predstojećeg vikenda (5. i 6.12.) na velikom platnu u Srbiji,...

Svetski: Irina Karamarković

Druga epizoda dokumentarne TV serije „Svetski“ vodi nas u Grac kod doktorke Irine Karamarković, slobodne umetnice, pevačice i naučnice, i premijerno je na programu...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!