Početak proba romantične komedije “Feliks i Doris” u Madlenianumu

Glavna uloga poverena Vanji Milačić, a tu junakinju je na filmu glumila Barbara Strejsend

0
ReklamaGlavna uloga poverena Vanji Milačić, a tu junakinju je na filmu glumila Barbara Strejsend

BEOGRAD, 4. novembra (Tanjug) – Krenule su probe za novu predstavu “Feliks i Doris” prema drami američkog pisca Bila Menhofa, u režiji Olivere Olje Đorđević u Operi i teatru Madlenianum.

Biće to treća dramska produkcija ovog pozorišta u Zemunu za kratko vreme, nakon oktobarskih premijera komada “Da krenemo ispočetka” Erika Emanuela Šmita, u režiji Andree Ade Lazić i “Gospođica Julija” Augusta Strindberga, reditelja Harisa Pašovića.


Planirana premijera “Feliks i Doris” je 9. decembra na Maloj sceni Madlenianuma.

Pravi pozorišni biser, kako najavljuju iz ovog teatra, romantičnu komediju, režira dramska umetnica Olja Đorđević, koja je pre nekoliko sezona postavila na Velikoj sceni komediju “Koferče” ruskog pisca Jurija Poljakova.
Upravo će taj komad imati premijernu obnovu 28. novembra, kada će umesto Jelene Ćuruvije Đurica igrati Sofija Juričan, a novi član ekipe je i Petar Mihailović. U tom scenskom delu igrao je i pokojni Ivan Bekjarev.


Rediteljka Olivera Olja Đorđević
Prva proba buduće predstave „Feliks i Doris“


Novi projekat “Feliks i Doris” je ljubavna priča o dvoje ljudi sa margine koji kroz ovu priču pronalaze ne samo ljubav jedno prema drugom, već i sebe, sopstvene identitete.

“Divno je što se ta lepa i duboka ljudska priča razvija kroz urnebesno komične situacije i što će u vremenu kada je smeh lek publika moći da bude okrepljena i usmerena ka optimizmu”, poručuju iz direkcije ovog zemunskog pozorišta.

Neverovatnu junakinju Doris, glumicu i netipičnu manekenku tumači redovna glumica Madlenianuma – Vanja Milačić. Ona i dalje igra u dugovečnoj predstavi “Frida Kalo”.

Njen partner Feliks, neostvareni pisac u komadu, jeste gost iz Narodnog pozorišta Subotica – Vladimir Grbić, prvak njihovog teatra, gde je rediteljka Olja Đorđević umetnički direktor.

U autorskom timu su i kompozitor Irena Popović Dragović, scenograf Damjan Paranosić, koreograf Milica Grbić Komazec, saradnici za scenski pokret – Mirko Knežević i scenski govor – Saša Latinović.


Komad koji je smešten u šezdesete godine dvadesetog veka bio je zanimljiv i Holivudu, tako da je snimljen film “The Owl and the Pussycat” (1970) gde su glavne uloge igrali Barbara Strejsend i od nedavno pokojni Džordž Sigal.


VANJA MILAČIĆ
Vladimir Grbić
Predstava „Koferče“
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here